Braškov zdolal Hostouň na penalty

V prvním jarním kole B třídy si hostouňské béčko pozvalo soupeře z Braškova do Rynholce na umělý povrch. Ten spíše než  Hostouni svědčil divákům, kteří po výsledku 3:3 (2:1) viděli mnoho branek a výhru Braškova v následném penaltovém rozstřelu.

Pod umělým osvětlením dirigoval hru hostů z pozice stopera trenér SK Kladno Jan Pejša, domácí se spoléhali na útočné schopnosti výborného Slaniny. Oba týmy chtěly hrát fotbal a zhruba padesátka přihlížejících už ve třetí minutě byla svědkem dvou gólů. Nejprve Slanina proměnil skvělou nahrávku nováčka týmu Michalce, kterého má v hledáčku hostouňské áčko, minutu na to rozehrál Pejša kontr, na jehož konci byla pěkná kombinace zakončená vyrovnávací trefou. Soupeři se předháněli v soubojích o balon a prudkých výpadech k brankářům. Takto také po Slaninově učebnicovém centru navýšil skóre Bureš. 

Hostouň s několika hráči oscilujícími mezi rezervou a prvním týmem byla na pomyslném fotbalovém koni. Snad pod dojmem, že výhra přijde sama a snadno, vyrobily zadní řady sokolů po návratu z kabin hrubici jako hrom. Po vyrovnání z koně spadli a místo nich na něj vyskočil Braškov. Ochromeným domácím přidali hosté třetí branku. Sokolové se už pomalu smiřovali se špatným vstupem do jarní části soutěže, když se v posledních  vteřinách duelu daleko za vápnem opřel do míče Nachtigal a bylo vyrovnáno. Zápas, ve kterém navíc zněly i obě brankové konstrukce, tak přešel do rozhodujícího rozstřelu ze značky pokutového kopu. V téhle disciplíně však Hostouňské štěstí opustilo... 

Góly: Slanina, Bureš, Nachtigal - Jaroš, Nachtigal, Štoncner

Sestava Sokola: Ondrejička - Hlava (84. Eliáš), Hanuščík, Kárník (46. Nachtigal) - Fábry, Hofman, Krupička L., Bureš, Linc - Slanina, Michalec (63. Žíla)

Sestava Braškova: Kohout - Piešťanský, Pejša, Najer, Šebesta, Voda, Štoncner, Přichystal, Rössler, Jaroš, Nachtigal, střídal Novotný.

-red-

braskovslanina

Slanina doběhl pozdě, ale zápas se mu povedl

braskovsouboju

Soubojů bylo požehnaně

braskovpodsvetly

Pod světly byl čas i na úsměvy

braskovhostounsky

Hostouňský Nachtigal by rád povedenou střelu z dálky zopakoval, ale sudí byl proti...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí