Slávistický víkend byl nad síly SK Kladno

Dorostenci i žáci SK Kladno se utkali se Slavií Praha. Bohužel z toho byly čtyři porážky a jen jeden vstřelený gól. O minulém víkendu se rozběhla i nejvyšší česká soutěž mladších žáků. Tým U13 podlehl Sokolovu 3:5 a tak zachraňovali čest kladenských fotbalistů žáci do dvanácti let, kteří vyhráli v Sokolově 12:2.

Starší dorost SK Kladno do devatenácti let se potkal v České lize s vedoucí Slavií Praha. Ta na stadionu Františka Kloze potvrdila roli favorita a vyhrála jednoznačně 4:0. „Zlomová byla první branka na konci poločasu, ve druhé půli už Slavia potvrdila svojí herní kvalitu,“ hodnotil Martin Hřídel, trenér SK Kladno.

Ještě hůře dopadli se Slavií dorostenci SK Kladno do sedmnácti let. Ti podlehli vedoucímu týmu tabulky 0:6. „Toto utkání bylo pro nás lekcí produktivity a herní kvality. V úvodu utkání jsme neproměnili šanci a soupeř nás za to okamžitě potrestal. Dále jsme propadli při bránění standardních situací a poločasový výsledek byl určen. V druhém poločase jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance a soupeř nás za to opět potrestal,“ řekl kladenský trenér Jan Pejša.

ČLD U19 – SK Kladno – SK Slavia Praha 0:4 (0:1)
Sestava: Kindl - Pokorný, Stříška, Janda, Prošek (70. Mačura) – Perlík (75. Čermák), Donát, Slabý, Dejčmar (68. Kolářský) - Šrédl, Šnobl.

ČLD U17 – SK Kladno – SK Slavia Praha 0:6 (0:4)
Sestava: Cimrman - Klváň, Pospíšil, Rottner, Veiner (60. Kukla) - Tyban, Kolářský - Veselý, Krpálek (70. Charvát), Blažek (46. Zábranský) – Tung (46. Měřínský).

 

Slavia Praha byla soupeřem SK Kladno i v nejvyšší žákovské soutěži. Fotbalisté Kladna podlehli druhému týmu tabulky 0:3, když dostali všechny branky ještě do poločasu. „I přesto, že jsme prohráli, jsme kluky pochválili za přístup a za snahu chtít se zápasem něco udělat. Od toho by se měli kluci odrazit do dalších zápasů,“ řekl k utkání trenér Jan Procházka.

Poslední, kdo se utkal o víkendu se Slavií, byli starší žáci do čtrnácti let. Ti s vedoucím týmem tabulky prohráli 1:5. Byli tak jediným týmem SK Kladno, který vstřelil Slavii Praha gól. „Soupeř, jakým je Slavia, je v současné době nad naše síly. Bohužel hlavní rozdíl není v připravenosti hráčů, ale v míře sebevědomí, které nám dlouhodobě chybí," řekl po utkání trenér Kladna Václav Kalina.  

ČLŽ U15 – SK Slavia Praha - SK Kladno 3:0 (3:0)
Sestava: Polcar - Grumlík, Kácl, Bokša, Justra (62. Heler) -  Duda, Bartoš, Herčík, Kadeřábek (56. Ricci) – Holas (62. Landa), Chlumský

ČLŽ U14  - SK Slavia Praha - SK Kladno 5:1 (4:1)
Branka: Beneš
Sestava: Serpietri (52. Vajshajtl) - KIoček, Rottner, Novák (36. Podivínský) - Fajka, Hanuščík, Janega (36. Brabec), Pavlík, Vosyka (36. Rous) - Beneš (36. Lank), Došek (43. Došek).

 

O víkendu se rozběhly i nejvyšší soutěže mladších žáků. Fotbalisté SK Kladno do třinácti let se potkali také s vedoucím týmem tabulky, tentokráte ze Sokolova. Soupeři podlehli 3:5. „S kvalitním soupeřem jsme sehráli vyrovnané utkání, plné osobních soubojů a gólových šancí. Sokolov byl v zakončení přesnější, a proto zvítězil. Kluci zaslouží pochvalu za předvedený výkon a bojovnost,“ řekl Jaroslav Hamouz, trenér Kladna

První jarní zápas sehráli v Sokolově i mladší žáci SK Kladno do dvanácti let. Zápas měl jednoznačný průběh a hosté si zaslouženě odvezli vítězství 12:2. „Kluky musím pochválit. Bojovnost, chtít dát gól a pohyb, to vše nás dnes zdobilo. Jen víc takových zápasů," přeje si kladenský trenér Aleš Hejkal.

ČLŽ U13 – FK Baník Sokolov - SK Kladno 5:3
Branky: Kůsa 2x, Řehoř
Sestava: Vojtíšek, Tunka - Chochola, Řehoř L., Hrudka, Hamouz, Mikula, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Dvořák, Řehoř M., Kůsa, Randýsek.

ČLŽ U12 – FK Baník Sokolov – SK Kladno 2:12
Branky: Procházka 2x, Svoboda 2x, Halaj 2x, Janát 2x, Kubů, Chvapil, Jílek, Kolísek
Sestava: Hejkal - Hašek, Chvapil, Kopta, Adamus, Kolísek, Mucha, Kubů, Pavlík, Halaj, Procházka, Janát, Svoboda, Jílek.

-jan-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí