Kladno vymazalo Ostrov

Fotbalisté SK v devatenáctém kole přehráli Ostrov nad Ohří 4:1 (1:0).

Hra se do třicáté minuty přelévala od vápna k vápnu. Akce před nimi postrádaly nebezpečné zakončení. Vzrušení do ochozů vnesla až ve třicáté minutě  Hanzlíkova hlavička do břevna. O dvanáct minut později už míč v síti hostí skončil. Dopravil ho tam po centru do zahuštěného vápna nohou Suchý. 

První dotek s míčem v druhém poločase znamenal brejk hostí a vyniknutí Tesaře, který ho zlikvidoval. V padesáté minutě potáhl útok talentovaný Pospíšil, přihrál Procházkovi, jehož šouráček se gólmanovi mezi nohama sotva dokutálel do sítě. Historie se ale neptá jak, nýbrž kolik. Gól sice platil, jenomže místo toho, aby Kladno soupeře dorazilo, likvidoval Tesař několik dalších tutovek Ostrova.  V 66. minutě to vzal na sebe Kalina. Zaútočil, před vápnem se kličkou uvolnil, a když se chystal zakončit, sundal ho bek. Penaltu proměnil Hanzlík. O šest minut později napodobil Kalinu stoper Suchý, ovšem sólo se tentokráte obešlo bez faulu i gólu. V 80. minutě šel sám na brankáře Kraus. Na konci kličkované míč  doputoval mimo tyče. Ostrov se přeci jen v závěru utkání prosadil, když Tesař nedosáhl na lob. Poslední slovo patřilo domácím. Stříška svým prvním gólem v áčku uzavřel celkové skóre.

SK sehraje další kolo příští sobotu v Mostě (10.15).

Sestava SK: Tesař - Kalina, Suchý, Hanzlík, Borák, Holub, Růžička, V. Procházka, Šíma, Pospíšil, Kraus  (Abrham, Richter, Stříška, Dejčmar).

Diváků: 150

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí