Derby Hostouň - Kladno. Šéfové čekají bohatou návštěvu

Na programu třiadvacátého kola divizní skupiny B je okresní derby Sokol Hostouň vs. SK Kladno (neděle, 17.00). Jak ho vidí předsedové obou klubů, na to jsme se zeptali domácího Jiřího Hondla a hosta sokolů Vladimíra Lemona. 

Čím je pro vás vzájemný zápas vašich týmů?
Vladimír Lemon: Při vší úctě k Sokolu je mi při těchto zápasech strašně smutno. Ještě nedávno jsme jezdili na Spartu, teď do Hostouně... 
Jiří Hondl: Očekávám větší zájem veřejnosti, spoustu starostí a práce navíc. Rozhodně si z těchto důvodů více užívám zápas v Kladně než u nás doma (směje se)... Zápasy s SK vzhledem k jejich návštěvnosti, a někdy i zbytečné vyhrocenosti, pro nás znamenají ve všech směrech vyšší nároky na jejich zajištění, než-li jakýkoliv jiný zápas sezony. I když jde prioritně o fotbal, tak lidem, kteří se přijdou podívat, vytváříme v rámci našich možností fotbalové prostředí a solidní servis. Věřím, že počasí tentokrát bude příjemnější než na podzim 2017, kdy takřka celý zápas pršelo.

Utkvěl vám v paměti některý vzájemný duel?
Vladimír Lemon: Ten poslední. Podle mne nebyl úplně v pořádku. Pouštěl jsem si od té doby důležité okamžiky několikrát a jsem přesvědčený, že jsme druhý gól dostali z ofsajdu. Musím uznat, že první hostouňská branka padla po perfektně kopnutém trestném kopu, ovšem předcházel mu faul na našeho hráče. Když jsme se nadechovali k vyrovnání, rozhodčí ukončil zápas před devadesátou minutou...
Jiří Hondl: Z mého pohledu byly dva. Asi nejvíce naše výhra na SK 4:2. Ani ne tak kvůli výsledku, ale hrou, kterou jsme předváděli, a se kterou jsme Kladno totálně zaskočili. Hráli jsme rychlý, dynamický, útočný fotbal, který se musel líbit všem, a to i těm nejzarytějším fanouškům SK. Pro mě to byl zatím pořád náš nejlepší výkon v divizi, který jsme kdy převedli. Druhým zápasem byla kupodivu naše prohra doma 1:3. Jednak kvůli špatnému počasí, které bylo pro fotbal extrémní, a také kvůli velkému zájmu diváků. Herně bylo SK bohužel lepší a zaslouženě vyhrál, ale atmosféra na stadionu byla přesto skvělá.

Jaký bude tento zápas? Technický, nebo hraný od podlahy?
Vladimír Lemon: Od Hostouně nemůžeme čekat technický fotbal. Spíše se bude hrát od podlahy.
Jiří Hondl: Nevím jestli od podlahy. Každopádně nasazení těmto zápasům nechybělo nikdy. Přál bych hráčům a vlastně i trenérům a realizačním týmům z obou táborů, aby se jim podařilo udržet emoce v rozumných mezích a radši než-li na skolení soupeře se dokázali soustředit na fotbal a hru jako takovou. To, co je na těchto zápasech zajímavé, jsou emoce a snad pořád ještě zdravá soupeřivost mezi kluby. Fotbal je především o emocích, pro fanoušky, diváky i hráče samotné, a ty při žádném z dosavadních klání nechyběly. Spíše překypovaly měrou vrchovatou. V dosavadní krátké historii našich duelů se hrál podle mě fotbal, který vždycky nabídl celé spektrum fotbalových i herních dovedností. V podobných zápasech si každý divák najde to své.

Je v týmu soupeře hráč, na kterého si musíte dát obzvlášť pozor?
Vladimír Lemon: Určitě na bývalé hráče Kladna Tomáše Marka a Jirku Kabeleho. Marek je tvůrce hry a Kabele je před bránou velmi nebezpečný.
Jiří Hondl: Nedokážu na tohle odpovědět. Na jaře jsem SK hrát neviděl, nevím, jaká je momentální forma jeho jednotlivých hráčů. Nicméně v kádru SK je celá řada šikovných fotbalistů co fotbal umí, takže do zápasu půjdeme s respektem k soupeři a plně koncentrovaní na náš výkon. Asi by bylo divné, kdybychom nechtěli vyhrát a myslím, že zrovna tak to bude mít SK.

Kolik lidí podle vás na zápas přijde a jakým výsledkem derby skončí?
Vladimír Lemon: Čekám v Hostouni plný dům, tedy více, než je průměr při zápasech u nás doma. Pokud budu tipovat mozkem, pak Hostouň vyhraje jedna nula, pokud srdcem, tak zápas skončí dva nula pro Kladno. 
Jiří Hondl: Zásadně netipuji cokoliv. Pokaždé, když jsem něco predikoval, tak to dopadlo úplně jinak (směje se). Každopádně obě mužstva mají o co hrát, a to je dobře. Pořád ještě jde o 24 bodů, což není málo. Budeme se těšit na všechny, kteří mají fotbal rádi. Čekám pěknou návštěvu. 

-red-

Video: Jiří Hokův

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí