Sokol Kroutil: Kladno se může na našem menším hřišti trápit

Tři utkání v derby mezi Hostouní a Kladnem odehrál v dresu SK. Třikrát vyhrálo Kladno, třikrát k tomu góly přispěl i útočník Radovan Kroutil (21), v současné době hráč hostouňského Sokola. 

Za Hostouň jste na jaře odehrál jeden mistrovský zápas. Říká se také, že jste zmizel za fotbalem do zahraničí. Jak je to s vámi doopravdy?
Po přestupu ze Slaného do Hostouně jsem zároveň začal pracovat ve firmě předsedy kubu pana Hondla. Dělám ve skladu a jsem spokojený. Po sportovní i zdravotní stránce mě na konci května čeká operace křížových vazů v koleni. V tom jediném mistrovském utkání v Souši se mně utrhly. Po operaci mne čeká asi devět měsíců bez fotbalu. 

To už Hostouň může válet ve třetí lize...
Rád bych si za Hostouň třetí ligu zahrál. Budu se snažit, pokud vše půjde s rekonvalescencí tak , jak má, abych se do třetiligového týmu dostal a hrál v základní sestavě. Věřím, že postup kluci vybojují, ale ještě tam nejsme. Třeba budu chvíli hrát zase za Slaný, abych to koleno rozhýbal, ale tentokrát v divizi, kam podle mého Slaný patří (směje se).

Teď je v divizi na pořadu derby Hostouň - Kladno. Vzpomínáte na ty zápasy rád?
Vzpomínám rád. A nejvíc na ten vůbec první. Hrál se na SK a já měl hroznou trému. Byl to totiž můj první celý zápas za Kladno v dospělé kategorii, a když jsme vyběhl z kabiny na trávník zůstal jsem s otevřenou pusou stát. Normálně na nás chodilo tak sto lidí a teď jich kolem stálo na tribunách přes osm set. Dost se mi klepala kolena. Postupem času v zápase ze mě tréma spadla. Vyhráli jsme a já k tomu přispěl gólem. V dalším derby jsme vyhráli v Hostouni po mým góle a snad jediné střele na branku. Škoda, že teď nemůžu hrát.

Zažil byste zvýšenou pozornost soupeře?
S tím bych počítal. Jistě bych to, že hraju za Hostouň, dostal od některých pěkně pocítit. Musel bych hodně uskakovat (směje se). 

Jak se hrálo Kladnu na hostouňském hřišti?
Pro nás bylo nezvykle malé. Těžko jsme se na menším prosazovali. Jak jsem zmínil, vyhráli jsme tam jedinou přesnou střelou, nebo v jiném zápase jsme sice dali tři branky, ovšem dvě z toho ze standardní situace. Menší hostouňské hřiště Kladnu, i přes dvě výhry, nevyhovuje. 

Tipnete si výsledek?
Kladno těží z výborné zimní přípravy a jede na vítězné vlně. Je to hodně otevřený zápas a já si nedovolím tipnout přesný výsledek, Jen si přeju výhru Hostouně. Výhodou může být, že trenér Pihávek kladenský tým dobře zná. 

-red-

Video: Jiří Hokův

kroutilzapas

Radovan Kroutil sehrál v dresu Sokola zatím jedno mistrovské utkání

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí