Michal Rendla: Některé zápasy ukázaly, že bychom třetí ligu hrát mohli

Patří mezi zimní posily, které zvedly hru fotbalového SK na úroveň divizní špičky. Stoper Michal Rendla (31) zhodnotil pro Vaše Kladno právě skončenou sezonu.

Zůstanete v dresu Kladna i další sezonu nebo v příštích dnech ohlásíte přestup?
Nikam se přestupovat nechystám. V Kladně jednou ukončím fotbalovou kariéru (směje se). Zatím ale je přede mnou ještě několik sezon.

V SK jste působil už před mnoha roky. Porovnejte dobu, kdy jste z klubu odcházel do vyšší soutěže, se současností.
SK tehdy hrál třetí ligu. V kladenské šatně jsem se potkával s bývalými ligisty. Měli jsme velmi zkušený kádr. V současné době máme hodně omlazené mužstvo. Tenkrát bylo Kladno na cestě dolů, dnes cítím, že můžeme stoupat. Všichni v klubu k tomu směřujeme.

Jaké jsou přednosti divizního SK?
Funguje nám hra dozadu. Dobré výkony jsme podávali proti silným týmům, které chtějí hrát fotbal. Hru musíme zlepšit proti mužstvům, která hlavně brání. S tím jsme si často nedokázali poradit a zbytečně jsme s nimi poztráceli cenné body. Jestliže pomýšlíme na postup, tak zápasy s papírově slabšími týmy musíme vyhrávat.

Když si promítnete výhry a předváděnou hru proti špičce tabulky, stačilo by to na udržení se ve třetí lize?
Podle mého názoru bychom s takovým fotbalem nemuseli mít potíže se ve třetí lize zachránit. Úroveň spodní části ČFL šla lehce dolů a týmy ze spodku tabulky nejsou o moc lepší, než jsme my.

Na kolika postech před novou sezonou by podle vás měl SK posílit třetiligovou kvalitou?
Bylo by dobré, kdyby přišli dva tři hráči s kvalitou na třetí ligu. Posty vám teď hned neřeknu. To by na postup mohlo stačit (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí