Petr Kovář: Jde mi o fotbal na Kladně

Od doby, co působí ve fotbalovém Slavoji Kladno jako předseda, jde klub jenom nahoru. Petr Kovář pro Vaše Kladno hodnotí uplynulou sezonu a nechává čtenáře nakouknout pod pokličku klubu.

Postoupili jste do Okresního přeboru. Jak si Slavoj nyní stojí ekonomicky a v síle kádru?
Ekonomicky jsme zdraví a tým doplníme zajímavými posilami. Já sám jsem ambiciózní a v okrese nechci hrát střed tabulky (usmívá se). Chceme ho vyhrát.

Je velký ekonomický rozdíl ve fungování ve třetí třídě a v okrese?
Těžko se tohle určuje. Teď jsme měli měsíční výdaje zhruba deset tisíc korun, na okres to bude podle mého názoru jednou tolik. Spousty týmů nás nemá rádo kvůli tomu, že si platíme hráče. Ano platíme. Musím je nějak motivovat, ať se to někomu líbí nebo ne. Máme štěstí, že nám základní finance generuje ubytovna v areálu Slavoje.

Definitivu postupu jste vybojovali v úplném závěru soutěže. Co by se stalo, kdybyste zůstali ve třetí třídě?
Došlo by k odchodu některých hráčů základní sestavy. Nebojím se říct, že největších opor. Fotbalistů je v současné době málo a mnozí z nich jsou na třetí třídu nadstandardní.

Kam až s áčkem míříte?
Pro nás bude náročný už ten okres...

Pro ambiciózní klub je důležitá mládežnická základna. Jste i v tomo směru silní?
Povedla se nám obrovská věc. Dali jsme dohromady dorost. Do tréninku máme kolem šestnácti kluků. Tři čtyři z nich jsme plnohodnotně zařadili do béčka. Ze starších žáků zařadíme do dorostu čtyři hráče. Po dlouhé době budeme mít všechny žákovské i mládežnické kategorie!

Někteří činovníci klubů z kladenského okresu tvrdí, že do dvou tří let dojde z důvodů nedostatku hráčů ke sloučení mužstev. Máte jiný názor?
Vidím to naprosto stejně. Nedávám tomu časový horizont, ale hráčů skutečně ubývá. Dobrý hráč na okrese má na stole tři čtyři nabídky. Jsem plně otevřený tomu, přijmout k nám jiný klub. Klubům nabízím pomoc. Nehraji si jen na svém písečku. Jsme přeci Kladno. Je mi jedno, jestli pomůžu třeba Kablovce nebo Slovanu. Jde mi o fotbal na Kladně.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí