Mazák Holub přesvědčuje mladé, že věk je jen číslo...

V sestavě kladenského SK nemá v současné době nikdo větší fotbalové zkušenosti než Antonín Holub (36). Divizní tým se bude spoléhat nejen na jeho zkušenosti, skvělou kreativitu, ale také na neubývající chuť hrát. Zítra se o tom můžeme přesvědčit v utkání národního poháru, ve kterém SK hostí třetiligové Zbuzany (10.15 hod.).

V posledním přípravném utkání Kladno sice podlehlo třetiligovému Motorletu, ovšem vy jste si z pohledu fanoušků na tribunách fotbal užíval. Chytil jste druhou hráčskou mízu?
Spíše mám velkou chuť do fotbalu. Byl jsem delší čas zraněný, nemohl jsem s mužstvem absolvovat soustředění a mám za sebou rodinnou dovolenou, takže jsem se snažil v zápase hodně běhat a asi jsem byl proto i víc vidět (směje se).

Zkušenosti jste sbíral v profesionálním fotbale. Je pro vás divize lehčí soutěží?
Stále těžší... Ve svém věku se už musím přinutit jít na trénink. Co nejvíce času chci věnovat rodině, mám dvě malé děti, do toho práci. Není to jednoduché.

Jaká je vaše role v týmu?
Snaží se mě přesvědčit, že jsem starý a já se jim to snažím vyvrátit svými výkony (směje se).

Podle mnohých fanoušků je Kladno v novém ročníku ve své skupině favoritem na postup. Vnímáte to stejně?
Určitě o postup bojovat budeme, ale v naší skupině se ocitlo mnoho nových týmů, s kterými jsme se napotkali. Nevíme, co od nich čekat.

Zítra vstupujete do sezony pohárem, o týden později zahajujete divizi. Je zápas se Zbuzany důležitý pro vstup do divizních mistráků?
Podle mého názoru je důležité, abychom pohárový zápas odehráli dobře. Samotná hra je důležitější než samotný výsledek. Postup do další kola po dobré hře je příjemný bonus.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí