Na SK finišují s umělkou a těší se na Admiru

V těchto dnech se naproti stadionu kladenského SK dokončuje umělý trávník, jedna z mnoha letošních investic města do sportu. Fotbalisté ho využijí hned s  nástupem prvních podzimních plískanic.

Zatímco divizní tým SK se připravuje na sobotní divizní duel s béčkem Admiry (začátek v 10.15 hod.), naproti jeho domovského stadionu dělníci finišují s umělým trávníkem. Ten nahradil bezmála šestnáct let starý umělý povrch.
„Na tom už se nedalo ani trénovat. To bylo o zdraví. Nový trávník splňuje veškeré nároky na profesionální fotbal. Budeme ho využívat hlavně při nepříznivém počasí, abychom šetřili přírodní trávu na našem hřišti,“ říká asistent trenéra SK Tomáš Procházka (na úvodním snímku).
Ten měl společně se svými kolegy trenéry velkou radost z výhry v posledním kole ve Vilémově a těší se na rezervu Admiry. „Výhrou ve Vilémově jsme si dokázali, že umíme otáčet nepříznivý vývoj skóre. Tři body jsme po dvou porážkách v řadě, v poháru a doma v divizi, potřebovali. V sobotu k nám přijede mladý tým, který by mohl chtít hrát otevřený fotbal, což nám vyhovuje. Na zápas se těším,“ dodává.
Tréninkové hřiště s umělým trávníkem dostane v příštích dnech nové branky a v dalším týdnu by mu činovníci fotbalového svazu mohli dát nutné oficiální  „požehnání“ k užívání.

Jan Murárik

umelkastroj
Závěrečné práce na umělce: stroj rozsévá desítky tun gumového granulátu

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí