Miroslav Stuchlý: Ve Hřebči se popereme o body

Ve své fotbalové kariéře prošel kladenskou Kablovkou, Rozdělovem, Hostouní, Neratovicemi, zahraničním angažmá, Tuchlovicemi a posledních dvanáct roků kope za Doksy. Pikantní je, že Miroslav Stuchý (44) žije ve Hřebči, kde jeho tým zítra dopoledne nastoupí v krajském přeboru k místnímu derby…

Jaká je současnost fotbalové áčka v Doksech?
Nejlepší v dějinách klubu. Může za to parta, která za Doksy kope. Jestliže v jiných klubech se třeba po nezdařeném zápase těžko scházejí hráči k tréninku, pak u nás je to naopak. Není výjimkou, že je nás na tréninku patnáct (směje se).

Udýcháte ve svém věku v pohodě souboje s mnohem mladšími soupeři?
Pro mě to je výzva. Mám radost, když se s těmi mladými kluky můžu měřit. Zároveň mě krajský přebor nutí na sobě neustále pracovat, abych ji fyzicky zvládnul. Samozřejmě každý zápas nehraju od první do poslední minuty. Trenér mě využívá hlavně v očekávaných vyhrocených zápasech. Působím v týmu jako jeden z těch tvrdších hráčů, co v soubojích neuhnou.

Máte vypracovanou muskulaturu. Působí na protihráče?
Mají čím dál tím větší respekt (směje se).

Půjdete také zítra jako trumf trenéra na hřiště ve správnou chvíli?
Nepůjdu, protože jsem si zranil sval na noze. Moc jsem chtěl v tomhle derby nastoupit, ale věk nezastavíte a zranění se hromadí… Zápas tak musím sledovat od klandru jako fanoušek.

Hřebeč je v tabulce nahoře, Doksy jsou dole. Co lze očekávat za duel?
My v současnosti nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Kluci budou chtít urvat alespoň bod. Můj tip je naše výhra o gól.

Kdyby se takový výsledek zrodil, budou Doksy hodně slavit?
Tahle parta za to umí vzít a v takovém případě by to bylo o to větší slavení. A v čele oslavenců by byl nepochybně gólman Tesař (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí