Kladenský SK promarnil proti Slanému jasnou výhru

SK Kladno vs. SK Slaný 2:2 (2:0). Ztráta Kladna na první Českou Lípu se zvýšila na devět bodů.

Zápas měli domácí až do padesáté minuty pod kontrolou. Ani gól Nádeníčka z penalty Kladnu nenaznačoval, že by se mělo začít bát o výhru. Ostatně penaltě předcházel ojedinělý útok hostí, který na těžkém terénu hasila obrana důrazným zákrokem. Po obdržené brance hráči v bílém přišpendlili Slaný v jeho velkém vápně a chvílemi to vypadalo na hru kočky s myší. Po zápase bylo jasné, že neproměňování šancí rozchytalo slánského gólmana k životnímu výkonu. Zázračně vytáhl Holubovu střelu pod „klacek“ a od té chvíle byl nepřekonatelný jak vzduchem, tak po zemi. Jednou mu pomohlo břevno.
Když se ale hosté vymanili ze sevření, udeřili podruhé a znovu o zaváhání zadních řad kladenského SK. V závěrečných minutách už domácí bušili do slánského obranného bloku marně. Slaný se ještě jednou po chybné rozehrávce Kladna vydal do přečíslení, které v nouzi zastavil gólman Pettík za cenu chyceného míče mimo vápno. Naštěstí pro domácí to bylo daleko od brány, do které za vyloučeného spoluhráče nastoupil Cimrman.
Pokud chce Kladno pomýšlet na postup do třetí ligy, mělo by domácí ztrátu dohnat v Chebu, kam příští víkend zavítá k poslednímu podzimnímu utkání.

Góly: 8. Javorek, 31. Pihrt – 53. a 70. Nádeníček.
Sestava Kladna: Pettík (Cimrman) – Borák, Kolářský, Pechr, Růžička, Holub, Balšánek, Pihrt, Kafka, Šíma, Javorek (Abrham, Procházka, Pospíšil, Šnobl).
Diváků: 250.

Jan Murárik

skcervena
Pettík zatáhl za záchranou brzdu. Slaný tím zřejmě přišlo o třetí branku, ale Kladno jistě o skvělého gólmana

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí