Antonín Holub měl tu čest hrát s legendami SK

Fotbalový SK Kladno slaví 120 roků od svého založení. Vznikl v polovině února roku 1903. V našem seriálu zpovídáme osobnosti klubu jeho historie i současnosti. V dnešním díle se ptáme odchovance SK a opory divizního celku Antonína Holuba. 

Co pro vás znamená, když se řekne SK Kladno?
Odpovědět stručně, je pro mě těžké. V klubu jsem od malička a SK je pro mě srdcová záležitost. I když jsem hrál za jiné kluby, pořád jsem SK sledoval a zajímal se, jak se mu daří. Věděl jsem, že se jednou do Kladna jako hráč vrátím a kruh své fotbalové kariéry tím uzavřu.

Která osobnost SK v historickém měřítku je pro vás tou největší?
Okamžitě si vzpomenu na Suchopárka s Drskem. Měl jsem tu čest si s nimi zahrát.

Koho byste takto vyzdvihl mezi trénéry?
Nejvíce mi dal pan Škvára. Díky němu se ta naše generace od žáků někam dostala. 

Dáte se také na trenérskou dráhu?
Chtěl bych. Musím si začít dělat licenci. 

Před necelými dvaceti roky jste patřil ke generaci, která zatím naposled nastartovala SK na cestu do nejvyšší soutěže. Uvědomujete si, jak herně silná parta jste byli?
Ten ročník se docela povedl (usmívá se). Zvláště v dorostu jsme hráli dobře. Pak spousta z nás kopala první i druhou ligu. 

Proč se nyní na Kladně ligoví hráči v takovém měřítku nerodí?
Před námi byla větší motivace. Mladí v současné době před sebou na SK vidí jenom divizi a to je asi tolik nemotivuje, aby na sobě pracovali a snažili se to dotáhnout výš. Za nás hrálo béčko SK divizi a první tým byl ve druhé lize! 

Teď fotbal v dospělém měřítku na SK spoléhá na vás, zkušené hráče. Je ve vašich silách postoupit z divize do třetí ligy?
Postupem chci završit svou kariéru. Máme dobrou zimní přípravu. Mužstvo je na postup postavené. Snad za měsíc vstoupíme do jarní části všichni zdraví bez zranění.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí