Štěstí se v Újezdu ke Kladnu otočilo zády

První jarní porážku museli skousnout fotbalisté kladenského SK na hřišti Újezdu Praha 4. Druhému celku divizní skupiny B podlehli 1:5 (0:3). V tabulce se na prvních dou místech, kam Újezd patří, soupeři Kladnu po dnešku vzdálili na rozdíl šesti bodů. 

Pamětníci by prý museli sáhnout huboko do paměti, aby si vzpomněli, kdy naposled pražský Újezd na své půdě prohrál. A že se z jeho hřiště body hned tak nevozí, poznalo Kladno prakticky od zahájení duelu. Bylo totiž silně cítit, komu a jak sudí poměří. Nejen z našeho pohledu, ale i podle fanušků kolem trávníku, měl například pískat šlapák na kladenského Holuba, po kterém domácí skórovali.
Na většinu dalších gólů již Újezdští tak výraznou pomoc muže s píšťalkou nepotřebovali. Zvláště gól z dálky byl výstavní. Hosté se s přibývajícími minutami těžko vyrovnávali s nepříznivým prostředím a nikdo se nemohl divit, že chtějí mít takový zápas za sebou. Za SK upravil výsledek gólem Pihrt. 
Boj o postup do třetí ligy není zdaleka ztracen. Do konce soutěže schází odehrát dvanáct kol a hned v tom dalším, devatenáctém, si hráči SK mohou spravit náladu domácí výhrou nad Vilémovem, týmem ze dna tabulky (sobota, 10.15 hod.).
Sestava SK: Pettík - Borák, Rendla, Kolářský, Balšánek, Holub, Procházka, Pihrt, Šnobl, Šíma, Čížek (v prvním poločase vystřídali Růžička s Javorkem Boráka s Balšánkem, v druhém poločase šli na hřiště Dostál s Kafkou za Čížka se Šímou). 
Diváků: 120.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí