MOL Cup na Kladně. Zápas si nenechá ujít reprezentační trenér

Dnešní (16.00 hod.) duel MOL Cupu, neboli národního fotbalového poháru, mezi domácím Kladnem a ligovým Libercem si nenechá ujít ani Jan Suchopárek, trenér reprezentační jednadvacítky a odchovanec SK Kladno.

Říká se, že hrát pohár na hřišti divizního mužstva je pro ligisty otrava. Vnímal jste to jako ligový hráč také tak?
Nebojím se, že by Liberec do Kladna přijel otrávený a bez motivace. Určitě se do hry dostanou hráči, které Liberec v lize tolik nestaví. Jako trenér jsem na některé zvědavý.

Může tedy Kladno čekat fotbalový kolotoč?
(usmívá se). Pamatuji se, že na Kladno přijela k poháru nabitá Sparta a nasázela devět gólů... Nebo si vzpomínám, že jsem proti Kladnu hrál pohár za Duklu, já dal oba naše góly, zápas skončil remízou a my postoupili po penaltovém rozstřelu. Na konci soutěže jsme získali poslední Československý pohár. Když bude mít Kladno šťěstí, může i teď soupeře potrápit. 

Mezi diváky jste se objevil také minulý pátek při derby Kladna se Slaným. Viděl jste v podání SK aspiranta na postup do ČFL?
Nevím, jestli aspiranta na postup, ale mně se líbil i Slaný, který předvedl takticky dobře odehrané utkání. Lepší herní kvalita byla na straně Kladna. Aby ale mělo třetiligové parametry, musí mít gólové hráče, finální přihrávky a víc nebezpečných akcí...

SK se po poháru potká v sobotu v divizi se Hřebčí. Uvidíme další derby okresu v rozmezí téměř jednoho týdne. Může na třetí těžký zápas v tak krátké době Kladno doplatit?
Tak to bude hodně zajímavý zápas. Kladno, jestli chce o soutěž výš, musí i takový zápasový rytmus zvládnout. Hřebeč je štika divize a na tenhle zápas u nich přijde hodně lidí. Mám zvláštní pocit, když Kladno jede bojovat o body do Hřebče, ale takový je dnešní fobal. Ve Hřebči ho zřejmě dělají dobře. Před sezonou bych netipoval, že Hřebečtí budou v tabulce nad Kladnem, stejně jako bych například netipoval, že v ČFL povede Hostouň tabulku bez ztráty bodu... 

Jan Murárik

 

 

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí