Štěpán Sádecký přirovnává Kladno k Barceloně a Hřebeč staví tribunu

Tohle je pro kladenský okres fotbalový zápas podzimu. V sobotu (10.15 hod.) začne derby mezi domácí Hřebčí a SK Kladno. Střetnutí je o to pikantnější, že vesnický klub v době, kdy Kladno hrálo ligu, prožíval boje ve třetí třídě. Teď je v divizi a navíc v tabulce o příčku výš než slavný soupeř. O chystáném uktání jsme si povídali se Štěpánem Sádeckým, sportovním manažerem Hřebče.

Sobotní duel s Kladnem jste pojali ve velkém. Pro fanoušky i rodiny s dětmi jste připravili téměř celodenní program. Je za tím ještě něco jiného než jen významný zápas v klubové historii?
Pro nás to je velký fotbalový svátek. Přiblížil bych to například k tomu, když na Slavii má přijet Barcelona (usmívá se). Jako soupeř Kladna jdeme do derby v pohodě, bodů už máme nahraných docela dost. A mně osobně se splnilo přání, které jsem vyslovil před sezonou, že bych rád hrál tohle první derby s Kladnem z pozice výše postaveného týmu v tabulce. Když si uvědomíme, že jsme nováček v divizi a oni proti nám velkoklub, tak je to pro nás událost fotbalového podzimu. Soupeře u nás čeká přátelská atmosféra, nikoli nevraživost a také jeden trumf v rukávu – zřejmě nastoupí Dušan Švento, který od minulého týdne patří Hřebči a na tento zápas se podle svých slov připravuje. Skvělá atmosféra bude i odpoledne, kdy se u nás představí hvězdný tým REAL TOP Praha. Výtěžek z tohoto utkání půjde na konto chlapci, který má přijít o končetinu. Kdo v sobotu k nám dorazí na fotbal, udělá i něco pro dobrou věc.

Prý postavíte kvůli velkému zájmu veřejnosti tribunu jenom pro toto utkání...
Na jaký jiný zápas by k nám měli lidi přijít, než na Kladno? Větší derby na Kladensku na podzim nenajdete. A aby se k nám všichni vešli a měli dobrý výhled na dobrý fotbal, tak postavíme tribunu.

Jak nadcházející derby prožívá kabina?
Pro nás je tohle nejvíc. Podobné bychom to měli se sousední Hostouní, ale ta nám poslední sezony ze společných soutěží utíká výš (směje se). S ní se možná střetneme příští sezonu...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí