Kladno uzavřelo boje ve skupině výhrou

Kladenský SK ukončil boje ve skupině turnaje pražského Meteoru výhrou nad domácími fotbalisty 4:3 (2:1). Příští sobotu začnou na turnaji boje o celkové umístění.

Kladenští pustili domácí borce k náznakům ohrožení Tesaře jen na začátku zápasu. Postupně začali dění na hřišti ovládat a převahu zúročili dvěma brankami. Nejprve velmi dobře hrající Šíma ve velkém vápně v pádu usměrnil centr přesně k tyči, po něm Kroutil zpracoval centr za obranu, odstavil si obránce a proti gólmanovi měl dost času zamířit. Velké šance zvýšit skóre oba ještě spálili a Růžička orazítkoval tyč. Ovšem po chybně rozehraném trestném kopu u branky Meteoru se domácí dostali do brejku, který nadvakrát, i přes skvělý zákrok Tesaře, zakončili.

Běhaví mladíci v zelenobílých dresech se na začátku druhé půle přinutili hrát ještě běhavější fotbal a po dvou slepených gólech se dostali do vedení. To jim ovšem dlouho nevydrželo. Nejprve šikovný Tóth srovnal a konečnou podobu výsledku stanovil Štoncner, který se pokutovým územím soupeře dral k brance jak ledoborec, až jej zastavil míč v síti...

"Na hráčích bylo znát, že jim končí nejtvrdší část zimní přípravy. Sotva hýbali nohama. Musím jim poděkovat, že zápas za nepříznivého stavu nevypustili. Teď dáme do přípravy konečně více fotbalu," usmíval se trenér Ivan Pihávek. 

Góly SK: Šíma, Kroutil, Tóth, Štoncner

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Pechr, Bartoš, Šíma, Tóth, J. Procházka, Růžička, Štoncner, Kroutil (po změně stran střídali T,. Procházka, Borák, Nesládek).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí