Fotbalisté jdou za prvním místem

Dvě vítězství ve dvou zápasech ve finálové skupině mají na kontě hráči kladenského SK v turnaji pražského Meteoru. To druhé vybojovali dnes nad Českým Brodem v poměru 3:1 (1:0). 

Bez pěti hráčů základní sestavy čelili Kladenští kvalitnímu diviznímu soupeři z Českého Brodu. Dokud měli Brodští na hřišti silnou sestavu, měl výtečný Tesař v kladenské bráně plné ruce i nohy práce a mohl si vykřičet hlasivky, jak korigoval pohyb zadáků. A společně se jim podařilo udržet v prvním poločase čisté konto. To na protější straně vymazal krásným trestným kopem Kroutil...

Po výměně stran se na hřišti objevily v obou týmech menší změny způsobené nedostatkem fotbalistů na střídačce. I to ale stačilo k tomu, aby Brodští v závěru zápasu postupně odcházeli fyzicky a nadupané Kladno i díky tomu ještě dvakrát udeřilo. Kladenští sice dovolili po špatné rozehrávce před svým vápnem soupeři vyrovnat, ovšem výpady Kaliny, Pechra, Šímy a především Tótha se ukázaly jako smrtící. Nejprve Tóth z hranice velkého vápna uklidil balon pod "víko" a po něm pronikl Šíma do vápna, kde podél gólmana akci s přehledem zakončil.

"Z naší strany to byl dobrý zápas s pohledným výkonem. Mělo to šťávu. Mladí v sestavě zvládli těžkého soupeře na jedničku. Potěšil mě například Danylych, který s námi trénuje teprve týden. A musím vyzdvihnout hru Tótha, i když hráli všichni velmi dobře," chválil tým jeho trenér Ivan Pihávek. Kladenští mají ve finálové skupině turnaje po dvou zápasech šest bodů a před sebou ještě dvě utkání.

Góly SK: Kroutil, Tóth, Šíma

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Rada, Borák, Pechr, Krsek, Tóth, Šíma, Nesládek, Kroutil (střídali T. Procházka, Danylych).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí