Hostouň zabrala a soupeř zmizel v šatně

Nevídáno neslýcháno. Kvalitní výkon hostouňských fotbalistů vyhnal jejich soupeře ze hřiště před koncem utkání! Přátelský duel mezi Sokolem a Štěchovicemi na umělé trávě Rynholce skončil nedohrán za stavu 2.2 (1:1).

Třetiligoví Štěchovičtí se pustili do soupeře z divize s vervou a předváděli pěkný svižný fotbal. Ovšem do první a jediné vážnější šance ze hry je nepodařenou rozehrávkou pustil brankář Pavlík. Ovšem vzápětí ukázal, proč jej Hostouň podepsala - svou chybu totiž bravurně napravil. Sokolové opláceli kvalitu hry pohybem a rychlými přihrávkami. Většina z centrů končila na výborně pozičně hrajícím Šilhanovi. Jen smůla ho připravila o krásný gól. Míč mu sjel po čele nad branku. Na druhé straně udeřilo z výtečně provedeného trestného kopu. Za Hostouň téměř vzápětí srovnával Marek, který si do vápna zaběhl po levé straně a prostřelil, co mu stálo v cestě. 

"V prvním poločase nám trvalo delší dobu, než jsme se srovnali s hrou Štěchovic. Z toho pramenily zbytečné ztráty míče," uvedl Martin Čurda, trenér Sokola.

Po přestávce ještě více rozhýbal hru Hostouně střídající Zeman. Avšak znovu šli do vedení "hosté". Hostouňští cosi reklamovali u rozhodčího, přestali sledovat míč, který nakonec skončil v jejich síti. "Šlo mi to kolem hlavy. Mohl jsem si aspoň sáhnout," litoval gólman Pavlík, kterého trápila naražená pata z tréninků. Spoluhráči mu nakonec přeci jen vykouzlili úsměv na tváři. Nejprve Zeman trefil tyč a po něm usměrnil Roučkův střílený centr do sítě Burant. 

A jakoby tím odšpuntoval štěchovickou frustraci z toho, že Hostouň převzala režii utkání. Ti se cítili zrazeni rozhodčím, který podle nich měl před gólem pískat ofsajd, na protest se v okamžiku sebrali a odešli do kabin. Do závěrečného hvizdu chybělo necelých deset minut...

"To se mi jako trenérovi ještě nestalo, aby se soupeř v utkání najednou sebral a odešel ze hřiště. Asi pro ně nejsme důstojný protivník. V přípravě do dnešního dne měli velmi dobré výsledky a asi si mysleli, že nás v pohodě rozcupujou. Tyhle zápasy máme hrát v příjemné atmosféře a ne to takhle hrotit. Když se v hodnocení vrátím k výkonu svého týmu, aniž bych hodnotil konkrétní jména, udělalo mi radost například to, že po těch čtyřech týdnech přípravy, ve které dostávají hráči zabrat, tak k zápasu přistoupili uvolněně a odehráli ho s radostí," dodal Martin Čurda.

Sokol Hostouň hraje další přípravné utkání tuto sobotu v Dobříši (14.00 h.), o týden později na umělce s Rokycany a končí přípravu čtvrtého března na Motorletu.

Góly Sokola: Marek, Burant

Sestava Hostouně: Pavlík - Krndžija, Burant, Hanuščík, Vlasatý, Novák, Krupička L., Čurda, Marek, Vašák, Šilhan - na střídání: Rouček, Zeman, Krupička Trnka, Viduna, Krupička T.

Jan Murárik

hostomira

Míra Šilhan v diskuzi s trenérem

hostopavlik

Pavlík chytal výborně

hostoprvni

První gól padl po perfektně kopnutém trestňáku

hostozeman

Zeman hru Sokola v druhé půli ještě zkvalitnil


Počasí Kladno

Předpověď počasí