V Mostě byla Hostouň jasně lepší

Jak si to Hostouňští přáli, tak to taky v Mostě dopadlo. Sokolové na umělém povrchu zvítězili 1:0 (1:0) a Pavlík hned napoprvé udržel čisté konto.

Pokazit mu ho mohlo jen jeho chybné vyběhnutí v prvním poločase, které na konci zavánělo penaltovým zákrokem na domácího hráče. Ostatními zákroky už Pavlík své mužstvo uklidňoval. Ke klidu navíc přispěl výtečnou rozehrávkou levou nohou. 

V poli se po počátečním rozkoukání hosté osmělili a začali předvádět dynamický fotbal. Mostečtí se dostávali pouze do náznaku brejkových situací. Jakoukoli naději na skórování zamezila obrana Sokola v čele s kapitánem Burantem. Dopředu hnal hosty na velkém prostoru pendlující Marek. Ze standardních situací Mostecké zlobil centry Čurda. Na jeho konto také padá první střela Sokola mezi tři tyče. Byla ze hry a gólman si s ní poradil. Ovšem o několik minut později podcenil krásný centr Buranta z pravé postranní lajny a míč nechal spadnout na hlavu Vašáka, nováčka v týmu hostí.

Po změně stran pokračovalo utkání pod totální kontrolou Sokolů. Jenom branky k větší spokojenosti chyběly. Celkem kvalitnímu fotbalu ještě pomohly příchody Šilhana a hlavně Roučka, který hru na pravé straně parádně rozhýbal a několika výpady k brance domácích roztleskal publikum. 

Hostouňský obr Šilhan zase sťuknul ve vápně centr na hlavu Buranta, leč míč plachtící do vinglu gólman zázračně chytil. Neztratil se ani poslední střídající Zeman. V poslední minutě jeho únik zastavili domácí jen za cenu pádu, což sudí mohl jako desítku klidně písknout. 

Příští víkend hostí Sokol „betonárku“ z Rakovníka.

„Tři body se počítají,“ usmíval se po utkání trenér hostů Martin Čurda. „Domácí jsme nepustili do jediné vyložené šance. Byli jsme lepší na míči a jen škoda, že jsme nějaký ten gól nepřidali. Třeba z penalty, kterou mohl rozhodčí písknout, když náš hráč přišel v souboji ve vápně o kopačku,“ dodal.

„Hráli jsme výborně. Proti podzimu konečně vzadu na sebe mluvíme. Zlepšila se tím organizace hry a hned je to znát. Takhle musíme pokračovat,“ zdůraznil Tomáš Marek.

Gól: 22. Vašák

Sestava Sokola: Pavlík – Hanuščík, Boruta, Burant, Vlasatý, Vašák, Marek, Čurda, Krupička L., Krndžija, Trnka (střídali: v prvním poločase Krupička T. za Hanuščíka, v druhé půli Rouček za Krndžiju, Šilhan za Trnku a Zeman za Čurdu).

ŽK Sokola: Čurda a L. Krupička

Nejlepší podle Vašeho Kladna: Burant

Jan Murárik

hostbrankar

Brankář Pavlík vnesl svými zákroky do hry Sokola klid

hostjedinou

Jedinou branku vstřelil Vašák

hostsilhan

Šilhan svými zkušenostmi a postavou na soupeře platil

hostzlomek

Zlomek hostouňského kotle v Mostě


Počasí Kladno

Předpověď počasí