Kladno vyhrálo v Souši

Tři góly, parádní poločas a druhé místo v tabulce. To je dnešní souhrn událostí ve fotbalovém áčku SK. Souš - Kladno 1:3 (0:3).

Čtvrtá Souš udělala pro zisk bodů maximum. Pozvala třetí Kladno na umělou trávu a sudí jí v druhém poločase zřejmě začal fandit. Ovšem ani umělka, ani muži v černém Kladno nezlomili. 

V prvním poločase totiž Kladenští na hřišti předváděli fotbalovou ódu na radost. Chvílemi to vypadalo, že trenér Pihávek sáhl po stylu třicátých let minulého století a vpředu nechal řádit pět útočníků ve složení Štoncner, Tóth, Šíma, Nesládek a Kroutil. Jejich kombinace na jeden dotyk a pohyb totálně rozhodily zadní řady domácích vedené matadorem Johanou. Nejdříve zapadl Štoncnerův centr do vápna, ovšem vzápětí zužitkoval zleva Kroutil skvělé prohození od Tótha, na stejném místě si o chvíli později poradil s obránci Šíma. Míč z jeho kopačky do brány nasměroval Štoncner. Třetí kladenský gól už si Šíma vzít nenechal. Na místě štítového záložníka režíroval hru hostů famózní Procházka. Hráči Souše nerezignovali a z ojedinělé příležitosti dokázali jen orazítkovat tyč Tesařovy brány.

Šéf populární Amálky měl plné ruce práce po změně stran. Domácí vysunuli presink, dopředu poslali dva urostlé útočníky a Kladnu zle zatápěli. Tesař dvakrát opět děkoval svým tyčím, až kapituloval po dorážce z ofsajdu. Kladenští ještě třikrát utekli do brejku, ale bez přesné koncovky. Nebo jim rozhodčí gól neuznal, jako při úniku Kroutila, který se dostal i za gólmana, ale když posílal míč do sítě, cestu mu zkřížil Johana, který s sebou za ruku táhnul Boříka. Sudí měl v tu chvíli na vybranou dvě možnosti - písknout pokutová kop, nebo míč, který skončil v bráně, uznat jako gól. Vybral si nakonec možnost číslo tři a písknul faul na Johanu... V závěru Tesař svůj tým podržel několika výbornými zákroky a SK, stejně jako dopoledne Hostouň, odvezla z Mostu (Souše) tři body. 

"Děkuju hráčům za to, že se vypořádali s umělým povrchem, i když jsme klidně mohli hrát vedle na přírodní trávě. Počasí bylo příznivé. Tyhle tři body nás mohou nastartovat k prvnímu místu," uvedl po utkání kouč Ivan Pihávek. 

Kladno, ktreré se tímto vítězstvím posunulo na druhé místo, příští sobotu hostí Štětí.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Pechr, Borák, Štoncner, J. Procházka, Tóth, Šíma, Kroutil, Nesládek (střídali Bořík za Nesládka, Růžička za Kroutila

Nejlepší z SK podle VK: Procházka

Jan Murárik

skkroutil

Kroutil si dneska gólmana povodil

sktesar

Tesař a jeho tyče tým podrželi

skvzaveru

V závěru druhého poločasu fauluje Johana Boříka, ale rozhodčí pískne faul na domácího hráče...

skdomu

Domů jedeme, tři body vezeme!


Počasí Kladno

Předpověď počasí