Novo roli favorita nepotvrdilo

V úvodním kole třetí tř. sk. A hostilo vedoucí Novo Kladno devátý Svinařov. Podle postavení v tabulce mělo být vše jasné, ale na hřišti se to odvíjelo trochu jinak. NOVO KLADNO - AFK SVINAŘOV 1:1 (0:1), pokutové kopy 3:4.

Úvod utkání odpovídal předpokladům, na bránu Svinařova se valil jeden útok za druhým a zdálo se jen otázkou času, kdy začnou padat branky. Nestalo se, postupem času tlak Nova polevoval a Svinařovští se také občas odhodlali k útoku. Ve 37. minutě byl vyslán do brejku Charvát, ten tváří v tvář Hájkovi nezaváhal a překvapivě poslal Svinařov do vedení. Zaskočené Novo se do poločasu již na nic nezmohlo a bylo rádo, že ještě neinkasovalo.

Druhá půle začala tak, jak první skončila. Hra byla překvapivě vyrovnaná, což svědčilo hlavně Svinařovským, kteří šikovně kouskovali hru a domácí k ničemu nepouštěli. Postupem času se však začala projevovat větší fotbalovost Nova, to postupně přecházelo do tlaku, který se stále stupňoval. I když Novo přitlačilo soupeře k "vápnu"a kopalo jeden roh za druhým, k ničemu to nevedlo, neboť přímou střelou prakticky Kovaříka v bráně Svinařova neohrozilo. 

Již se zdálo, že si Svinařov odveze vítězství, když minutu před koncem "Svinařovská černá perla" Tavares Mane nesmyslně zahrál rukou v pokutovém území a rozhodčí nemohl udělat nic jiného, než nařídit pokutový kop, který Sikora bezpečně proměnil. Svinařovský nešťastník za své provinění ještě dostal žlutou kartu, a protože to byla jeho druhá, byl vyloučen.To však na zápas již nemělo vliv, neboť rozhodčí Mareš hned po rozehrání normální hrací dobu ukončil.

O vítězi a bodu navíc tak rozhodovaly pokutové kopy. Svinařov do brány postavil do té doby v poli hrajícího mohutného Čechovského, který budil u střelců respekt svým rozpětím paží, takže jednou přestřelili a jednu střelu lapil. Protože Svinařovští byli neúspěšní jen jednou (břevno), odjeli zaslouženě se dvěma body.

Bojovně a nadšeně hrající hosté byli spokojeni, domácí již méně. Pokud chtějí pomýšlet na postup, musí se jejich hra podstatně zlepšit. Svižné utkání se asi 50 přítomným divákům určitě líbilo (domácím samozřejmě méně) a celkem s přehledem ho odřídil rozhodčí Mareš, který si však neodpustil malé procento odvést domácím.

NOVO: Hájek - Horský, Kovařík, Hovorka, Šromovský, Sikora, Červinka (46. min. Frolík), Packa, Jakoubek, Mračko, Kříček.

SVINAŘOV: Kolařík Jan - Kolařík Štěp., Pech, Kolařík Fil., Kutil, Škrdlant, Tavares Mane Elisu, Kasík, Krejčí (67. min. Bučko), Charvát (46. min. Porazil), Čechovský.

- red -

novo2


Počasí Kladno

Předpověď počasí