Kanonýr Zieber zničil Švermov

Ve druhém jarním kole okresního přeboru los svedl sousedy z horní poloviny tabulky, Baník Švermov a SK Družec. Obě družstva po "nářezech" v předešlém kole toužila po reparátu a ten se vydařil Družci. BANÍK ŠVERMOV - SK DRUŽEC 2:6 (0:3).

Utkání se hrálo na hřišti s umělým povrchem, které má Švermov uvedené jako hlavní hřiště. Menší rozměry ovšem šly k duhu starším družeckým borcům, kteří švermovské mladíky technickou hrou rozebírali. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a již v 7. minutě hrdina utkání Zieber otevřel skóre. Tlak Družce pokračoval a v 16. minutě již vedl 2:0 po střele Kořínka. Švermovští se také snažili, ale výsledkem bylo pouze břevno družecké brány. Ve 32. minutě jeden z družeckých útoků zastavil obránce pouze za cenu faulu a nařízený pokutový kop Zieber s přehledem proměnil - 0:3. 

Do druhého poločasu Švermov vystřídal dva hráče a zdálo se, že by se mohl pokusit o zvrat. Vytvořil si tlak a přinutil brankáře Pergla předvést část ze svého umění. Bohužel, domácí zapomněli, že hrají proti zkušenému soupeři. Ten využil jejich zaváhání a po rychlé kombinaci, a kdo jiný než Zieber, zvýšil na 4:0. Řeklo by se, že je rozhodnuto. Ke cti Švermováků však nutno přiznat, že ani za téměř beznadějného stavu nesložili  zbraně. V 71. minutě faulovali ve "vápně" hosté a z nařízeného pokutového kopu snížil Šimůnek na 4:1. Za šest minut po pěkné akci snížil Chalupecký na 4:2 a Švermováků bylo plné hřiště. Škoda, že neproměnili některou ze šancí, které si najednou začali vytvářet, mohlo být ještě drama. To však odmítl "geroj" Zieber a svým čtvrtým zásahem v 86. minutě vzal definitivně domácím vítr z plachet. Tentýž hráč ještě minutu před koncem zpečetil švermovskou pohromu a upravil na konečných 2:6. 

Utkání průměrné úrovně zapřičiněné hlavně menšími rozměry hřiště (někteří starší družečtí hráči si hřiště pochvalovali, protože zápas v pohodě uběhali) dobře odřídil rozhodčí Ondřej Dvořák s asistenty Králem a Lukaskem, na čemž mají zásluhu obě mužstva, která předvedla korektní a ukázněnou hru. 

ŠVERMOV: Janjič  - Schmied, Mencl, Karnolt, Polák, Marxgut, Vydra, Šimůnek, Tiban (46.Dihel), Trejbal, Moravec (46.Chalupecký), trenér: Nedvěd 

DRUŽEC: Pergl - Fronc (86.Procházka), Liška, Konvalinka, Křivánek, Kozel, Kořínek (63.Bacílek), Zieber, Mačura (59.Kostka), Havelka, trenér: Blažek 

- fc -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí