Dubí statečně vzdorovalo ve Slaném

Po posledním nevydařeném domácím představení se tentokrát Slovan Dubí v 15. kole okresního přeboru ukázal v daleko lepším světle na půdě silného Slaného. Hosté, vědomi si síly a ambicí domácího týmu, nastoupili s defenzivnější taktikou než v předešlém utkání. SK Slaný B-SK Slovan Dubí 4:0 (1:0).

Dubští promíchali rozestavení, nasadili do sestavy novice Košťála, který nastoupil na pozici stopera spolu s dobře hrající Bednářem. Tato spolupráce fungovala velmi dobře. Také proto měl domácí tým problémy vytvářet si gólové příležitosti. Slánští měli sice územní přepravu, ale dobře bránící hosté jejich nájezdům odolávali. Hosté měli též nějaké útočné náznaky, ale k zakončení se nedostávali. Když už to vypadalo na bezbrankový poločas, ve 41. minutě se do klinče hostujících obránců dostal domácí hráč a sudí Svoboda okamžitě ukázal na penaltový puntík. Slánský střelec poslal Tutku na druhou stranu – 1:0.

Do druhého poločasu lépe vstoupili hosté, kteří mohli srovnat v 51. minutě, ale Duda střílel pouze do tyče. V 59. minutě si na dobrý roh Tonyho naskočil Slezák, bohužel ve vyložené pozici míč netrefil. O minutu později postupoval na Cílka osamocený Nachtigal, ale ten si s jeho pokusem poradil. V 62. minutě se ve skrumáži neprosadil Větrovec. V těchto chvílích Dubáci jasně dominovali a zápas zcela ovládali. V 65. minutě střílel Nafta, ale mířil vysoko nad branku. Dobrý pokus měl i Tony, ale branku též minul. Fotbalová pravda se ukázala v celé své parádě (nedáš – dostaneš)! V 72. minutě přišel pro hosty zmíněný trest, když se po centru z pravé strany prosadil střídající matador Majtajník - 2:0 pro domácí. Dubáky tato branka zcela rozložila. O pět minut později to už bylo 3:0, když domácí skórovali po rychlém brejku. Snížit mohl střídající Kníže, ale na Cílka nevyzrál. V 85. minutě vstřelili domácí svůj čtvrtý gól, znovu se prosadili po brejkové situaci. 

Tentokrát tedy zlepšená defenziva hostujícího týmu ovoce nepřinesla, ale bojovnost i nasazení bylo příkladné. Škoda posledních dvou branek a též neproměnění dobrých příležitostí. 

Sestava Dubí: Tutka – Vimr, Bednář, Košťál, Slezák, Duda J., Blecha, Tony, Větrovec, Fiala, Nachtigal 

Střídání: 70. min. Košťál - Kníže.

Připraveni: Buzek M., Slezák st.

- bp -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí