V derby se prosadilo Kladno

Cesty vzhůru i dolů jsou nevyzpytatelné. Před deseti roky se v Hostouni v tenhle čas hrál přebor s Velkým Přítočnem. Dnes sem přijelo exligové SK. Potkaly se ve dvacátém kole divize. Před podobnou návštěvou, jako na podzim v Kladně, domácí Sokol – Kladno 0:1 (0:1). 

Kolem stadionu obec uzavřela ulice, pořadatelská sužba odebrala kladenskému kotli pyrotechniku, místopředseda fotbalového svazu Roman Berbr šel do tribuny na selátko. „Včera jsem byl na Bayernu s Dortmundem, teď jsem tady,“ usmíval se po příchodu do areálu Sokola. „Klukům jsem kladl na srdce, že to není liga, že chci, aby si dneska fotbal maximálně užili,“ ujistil po příjezdu týmu trenér SK Ivan Pihávek. 

Domácí zahýbali sestavou a ze stoperu posunuli do zálohy Buranta. Na stoperech se objevili v nezvyklé dvojici „Sása“ Vlasatý a pomalu se uzdravující obr Motlík. Na kraji obrany dostal novou roli Vašák. SK citelně postrádal na levé záloze zraněného Šímu. „V posledních zápasech je to náš nejlepší hráč,“ povzbudil na dálku svého svěřence Ivan Pihávek.

První šanci v utkání promarnil domácí Čurda. Jeho pohotový lob jen těsně přeletěl břevno. O několik minut později to podobně zkusil Šilhan. Až v sedmnácté minutě se z dálky osmělil kladenský Kroutil. Ovšem největší gólovku měl z rohu na hlavě Motlík, míč jen lízl břevno. 

Kladno ale umí v zápasech, zvláště na cizích hřištích, na gólovku čekat. Tlak domácích deset minut před koncem půle narušil rychlý přechod Kladenských do protiútoku. Míč se na tři doteky dostal ke Kroutilovi, Pettík nevyhodnotil situaci ideálně a nejlepší kladenský kanonýr se v takových momentech nemýlí. Vyrovnání měl na kopačce výborný Zeman, ale ještě lepší Tesař si s jeho pokusem poradil. 

Hrálo se pět minut z druhého poločasu, když si za velkým vápnem postavil míč k přímému kopu Zeman a Tesař za chvilku uslyšel, jak v Hostouni zvoní břevno. Zbytek času hrozili hosté rychlými kontry a domácí ze standardních situací. Jen díky obětavosti obran na obou stranách žádný míč už v síti neskončil. Sokol musí potřebné body k pobytu v klidných vodách tabulky získat jindy, Kladno se stále drží postupu na dohled. Hostouň jede v příštím kole do Českého Brodu.

Gól: Kroutil

Sokol: Pettík – Krndžija, Vlasatý,Motlík, Vašák – Novák, Burant, Čurda, Marek, Zeman, Šilhan (střídali po změně stran Lukáš Krupička za Marka, Rouček za Šilhana, Zachariáš za Vašáka).

SK: Tesař – Borák, Pechr, Veselý, Kalina – Bartoš, J. Procházka, Tóth, Bořík, Kroutil, Nesládek (střídali po změně stran – Štoncner Bartoše, T. Procházka za Nesládka, Krsek za Boříka, Růžička za Kroutila).

ŽK: Marek, Motlík, Pechr, Tesař, Krndžija

Diváků: 925

Nejlepší podle VK: Zeman - Tesař

Jan Murárik

derbydve

Dvě legendy svých klubů - Tomáš Procházka a Tomáš Vlasatý, i když Sása vyrůstal s Tomášem v SK....

derbyjosef

Josef Drahota, šéf SK a náš komentátor Honza Jiras hodnotili první poločas jako nezáživný

derbykladenske

Kladenské rowdies měli na starost místní hasiči

derbyporadatelska

Pořadatelská služba prověřuje po příjezdu kotel SK

derbyslavny

Slavný SK přichází...

derbyuderna

Úderná síla SK před zápasem - trávník si prohlížejí zleva Kroutil, Pechr a Tóth

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí