Novo doplatilo na zahazování vyložených šancí

K dalšímu utkání třetí třídy skupiny A nastoupil druhý Novo Kladno proti třetímu Smečnu. Oběma soupeřům, kteří po podzimu přemýšleli o postupu, se na jaře zatím nedaří dle jejich představ, takže utkání bylo pro oba dosti důležité. NOVO KLADNO - SOKOL SMEČNO 3:3 (1:1), na pokutové kopy vyhrálo Smečno 5:4, takže si připsalo bonusový bod. 

Utkání začalo lépe Smečno, sevřelo Novo před jeho pokutovým územím a zdálo se, že brzy půjde do vedení. Přehnanou kombinací se však nedostávalo ke střelbě, a když už, tak byl na místě brankář Hájek. Novo postupně vyrovnalo hru, a když již začínalo přebírat iniciativu, konečně se Smečenští Naimanem prosadili a ujali se vedení. Z něho se však radovali jen pár minut a ve 41. minutě Jakoubek vyrovnal. 

Do druhého poločasu vlétlo Novo jako uragán, ve 47. minutě šlo Kovaříkem do vedení a zdálo se, že vítěství mu nemůže uniknout. Stačila však chvilka nepozornosti a v 53. minutě bylo srovnáno, když se nádherně z 18 metrů trefil Vápeník. Novo si stále udržovalo převahu, ale jeho útočníci se předháněli v zahazování vyložených šancí. A když se zdálo, že je konečně rozhodnuto, odrazila se Hovorkova bomba od spojnice. Domácí se však dočkali, v 72. minutě je opět Kovařík poslal do vedení. Rozhodnuto však ještě nebylo. Bojující Smečno nejdříve získalo výhodu pokutového kopu, když brankář Hájek nesmyslně fauloval, svoji chybu však napravil a penaltu zlikvidoval. Zakrátko vznikl v "trestňáku" Nova další závar a Bažo dvě minuty před koncem protlačil do brány vyrovnávací gól. 

V penaltách byli úspěšnější hosté, jejichž střelci se mýlili pouze jednou, kdežto fotbalisté Nova dvakrát. Výsledek zápasu je nakonec spravedlivý, hosté byli odměněni ze bojovnost a větší vůli po úspěchu, domácí potrestáni za neproměňování i těch nejvyloženějších šancí a za chyby v obraně. 

Kuriozitou utkání bylo, že brankář domácích Hájek, mimochodem kapitán mužstva a krajský rozhodčí, odehrál utkání v téměř stejném, žlutém dresu, jako hráči v poli, což je hrubé porušení pravidel. Je neuvěřitelné, že rozhodčí Bajer, který jinak utkání odřídil dobře, takové porušení pravidel ignoroval, neboť přehlédnout ho nemohl. 

Utkání za krásného nedělního dopoledne přihlížela celkem slušná návštěva 67 diváků, kteří s podívanou na bojovné a dramatické utkání, na čemž mají zásluhu obě mužstva, byli spokojeni! 

Novo: Hájek - Horský, Kovařík, Hovorka, Šromovský, Jakoubek, Kříček, Mračko, Mareška (65. min. Váňa), Kónya, Frolik (85. min. Filip)

Smečno: Král  - Bažo, Vápeník, Naiman, Mucha, Záhrobský, Suda (46. min. Červenka), Ulm (60. min. Sekanina), Spišiak, Lapáček (76. min. Hladovec), Vožeh.

- fc -


Počasí Kladno

Předpověď počasí