Kladno v deseti vedení ztratilo

Kladenský SK na jaře v základní hrací době doma ještě nevyhrál. Všechny tři zápasy šly do penalt. Za ty dnešní, vítězné, si dva body odvezl soupeř. Kladno - Nový Bor 1:2 (0:0, 1:1).

Nový Bor patří na jaře ke štikám divize. V šesti dosavadních zápasech, včetně duelu s Kladnem, nepoznal v devadesáti minutách hry přemožitele. Sympatický fotbalový projev ukázali hosté od samého počátku utkání. Do třicáté minuty dvakrát nastřelili břevno, jednou tyč, jednu vyloženou šanci jim zmařil Tesař a sólo hasil Pechr za cenu červené karty. Domácí v prvním poločase nebezpečnou střelu nevypracovali.

"Vyloučení náš výkon ovlivnilo. Chvíli nám trvalo, než jsme si zvykli, že jsme v deseti. Obranu začala hrát ve třech a chyběla nám pak podpora ze stran," poznamenal trenér Ivan Pihávek.

Po změně stran Kladenští soupeře zaskočili útočnou aktivitou, z které vyplynula penalta. Ovšem Kalina, zkušený exekutor standardních situací, balon do sítě neposlal. Zklamání zažehnal v 55. minutě, když se parádně trefil z třiceti metrů ke vzdálenější tyči. Kladno se po brance i v deseti nadechlo k útočné hře. Hra vabank se minula účinku, částečně kvůli střelecké smůle i z obav, aby soupeř z brejku nevyrovnal. K vyrovnání přesto došlo. Kladenská obrana si zkomplikovala před velkým vápnem život a odražený míč Borští dokázali usměrnit k levé tyči. 

Do závěrečné snahy strhnout výhru na svou stranu poslal trenér na hřiště dorostence Kafku, který měl na hlavě i noze kýžené tři body. Kladno nakonec po penaltách do tabulky připsalo pouhý bod. "Musím před některými hráči smeknou, odehráli jsme díky nim vyrovnaný zápas se soupeřem, který na jaře patří do špičky tabulky. Větší nasazení jsem čekal od mladých. Příští kolo chceme z venku tyhle ztracené body přivézt zpátky do Kladna," dodal kladenský kouč. SK se příští sobotu představí na hřišti Libiše (10.15 h.).

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Pechr, Borák, J. Procházka, Tóth, Štoncner, Kroutil, Nesládek, Bořík (střídali v druhém poločase Kafka za Nesládka, T. Procházka za Tótha

Diváků: 200

Jan Murárik

bordorostenec

Dorostenec Kafka potvrdil, že SK roste další talent

bormic

Míč po Kalinově střele napíná síť a SK vede


Počasí Kladno

Předpověď počasí