Trenér Pihávek: Nový Bor bude chtít hrát fotbal

V minulém kole zvládl náročné derby v Hostouni, kde svůj tým koučoval ke třem bodům za výhru. Před trenérem fotbalistů kladenského SK Ivanem Pihávkem je nyní úkol přehrát zítra (10.15 h.) Nový Bor a uchovat v současné době v tabulce třetímu Kladnu naději na postup do třetí ligy.

Je ve vás ještě dozvuk derby?
Už ho mám z hlavy pryč. Když si ho teď připomínáme, tak se mně vybaví neobvykle vysoké množství standardních situací kolem naší brány, jinak nic zvláštního. Jsme v plné přípravě na zítřejší zápas. 

Derby bylo specifické, jak to u takových zápasů bývá. Nyní vás čeká doma Nový Bor. Je to jen jedno z mnoha utkání sezony?
Obyčejný zápas to pro nás rozhodně není. Je to nevyzpytatelný soupeř. Pro nás i diváky je dobré, že Nový Bor chce hrát fotbal, což by nám mělo sedět. Bud se presovat, rozehrávat, kombinovat. Jsou dominantní na míči, což vyplývá z toho, že mají v týmu spoustu bývalých ligových hráčů. 

Velké rozměry hřiště SK k tomu přímo vybízejí…
Ovšem záleží v jakém stavu tráva bude. Jestli promáčená deštěm, nebo namrzlá. Ale nám by zima ještě vyhovovala.  Příprava, kterou jsme absolvovali v mrazech, skončila nedávno a my ji pořád máme v sobě. Také bylo na obou týmech v derby vidět, že většinu hráčů horko v tomhle období zaskočilo, že toho měli plné zuby. 

Nymburk na prvním místě tabulky si šestibodový náskok před vámi hlídá. Je reálné se do konce soutěže dostat do čela?
Nymburk dělá vše pro to, aby divizi dotáhl do úspěšného konce. Ale máme ho doma, stejně jako nyní druhé Brozany. Máme to ve svých nohách, ale připouštím, že honit šestibodové manko je hodně těžký úkol.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí