Sokol Novák: Proti Nymburku můžeme překvapit

Hostouňský Sokol v minulém kole vybojoval na hřišti Úval bod. Pochvalu za výkon v zelenobílém dresu zasloužil záložník Daniel Novák (23). Pokud Sokol dnes odpoledne (17.00 h.) zopakuje výkon z druhého úvalského poločasu, může i proti lídrovi divizní tabulky Nymburku myslet na zisk. 

Druhý poločas, i když jste neskórovali, byl z vaší strany na rozdíl od první půle v Úvalech - řečeno diváckýma očima - koukatelný. Co z něj přenést do dnešního duelu s Nymburkem?
Hlavně hru po zemi. Když jsme dali míč na zem, tak jsme Úvaly přehrávali. S Nymburkem bychom si také neměli dovolit hrát dopředu vzduchem. Na to tam nemáme dost vysokých fotbalistů. Také ten jeden gól v Úvalech jsme vstřelili, když jsme si to dali po zemi.

Vy jste odehrál velmi dobrý poločas. Proč vás není v takovém laufu vidět častěji?
Musím dostávat víc balonů do hry, být více využívaný. Když je to jednou za čas, tak se do dobrého výkonu dostanu stěží.

Dá se s Nymburkem, který vede tabulku, a bez střelecké potence, která Sokolu v poslední době schází, vyhrát?
Je fakt, že od nás si v poslední době soupeři spíše výhry odvážejí, než aby v Hostouni tři body nechávali. Ale proč bychom zrovna proti Nymburku vyhrát nemohli? Jim se teď nedaří a klidně může dojít k překvapení na úkor lídra. 

S kterými soupeři do konce jara můžete reálně nasbírat potřebné body k záchraně?
Když budeme hrát fotbal a ne nakopávanou, můžeme potřebné body do konce soutěže nasbírat v pohodě. A také musíme každý zápas nutně hrát jako tým, což se nám na jaře někdy nedařilo. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí