Brozany si na SK zastřílely

Dostihy za postupovým místem do třetí ligy mezi SK a Brozany dnes v Kladně vyhráli hosté 3:0 (2:0). 

Brozany, podobně jako nedávno na hřišti Hostouně, vyhrály vysokým rozdíl především díky svému lehkonohému fotbalu. Brozanští byli po většinu zápasu běhavější Kladenských. Kouč Kladna Pihávek v prvním poločase hlasitě nabádal zvláště mladé hráče k pohybu. A protože ten předváděli hosté, po zásluze také v osmé minutě vedli, když využili váhání domácích beků. Ti do půl hodiny vyrobili další dvě hrubky, po nichž přidaly Brozany gól a nastřelenou tyč. Až na několik nepřesných vysokonosných střel a jedné přesnější hlavičce Boříka Kladenští své příznivce ničím nepotěšili.

Po přestávce Brozanští tempo nepatrně zvolnili a dovolili domácím vypracovat si dvě vyložené šance. Kafka ani Šíma ve vápně však míč do sítě neprotlačili. Poté udeřilo potřetí na druhé straně. Hosté opět přenesli míč na vzdálenější tyč, kde bylo po hráčích v bílých dresech pusto prázdno...

"Nepohlídali jsme si přesně to, na co nás trenér před zápasem upozorňoval. Dva góly jsme dostali jak přes kopírák z přetažených centrů na zadní tyč. Přitom slyšíme trenéra, jak na nás z lavičky křičí, jak nás na to znovu upozorňuje a stejně tam nejsme. K tomu byly Brozany důraznější jak po zemi, tak ve vzduchu a hráli jednoduše," konstatoval rozčarovaný stoper Jiří Veselý. "Soupeři jsme jeho produktivitu umožnili nedůraznou hrou v obraně. Svým hráčům nemůžu vytknout snahu, ale střelecky se nám poslední dobou nedaří. Věřím, že tu deku, která na nás padla, ze sebe shodí už v dalším zápase," dodal Ivan Pihávek.

Kladno příští kolo sehraje v neděli na hřišti Úval (17.00 h.).

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Rada, Borák, Bořík, J. Procházka, Tóth, Šíma, Kroutil, Kafka (střídali po změně stran Štoncner za Boráka, Růžička za Kafku, Nesládek za Tótha).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí