Kladenské derby rozhodly penalty

V 19. kole třetí třídy se odehrálo další kladenské derby mezi Novoměstským Kladno a Spartou Kladno. Utkání mělo náboj, neboť oba soupeři společně se Sokolem Smečno měli 38 bodů, čímž se dělili o druhé místo, které zajišťuje baráž o účast v okresním přeboru. Mírným favoritem byla Sparta, které se na jaře daří, kdežto Novo tápe. Vedení Sparty sice mělo obavy, neboť den před utkáním slavil třicítku jejich borec Šifta (též blahopřejeme). Oslavy se zúčastnil celý mančaft a slavilo se dlouho přes půlnoc. Na hřišti však to moc znát nebylo.

NOVO KLADNO - SPARTA KLADNO 2:2 (1:2), pokutové kopy: 3:4

Sparta začala famózně a ve čtvrté minutě se ujala vedení brankou Dominika Havlůje. Novo se ještě nestačilo oklepat a v jedenácté minutě tentýž hráč zvýšil na 2:0. To opravdu čekal málokdo. Hra se poté vyrovnala a otěže začínalo přebírat Novo. Sparta však pozorně bránila a většinou nedotažené útoky Nova nemohli pozorného Valenta v brance Sparty ohrozit. Již se zdálo, že se do půle nic nestane, ale přece jenom se po závaru před brankou Sparty čtyři minuty před půlí trefil Jelínek a snížil na 1:2.

Druhý poločas začalo lépe Novo, usadilo se na půlce soupeře, na kterém se asi začala projevovat včerejší oslava a v 65. minutě bylo vyrovnáno, když se dobře trefil Sikora. Zdálo se, že Novo zápas zvrátí, ale jeho koncovka byla žalostná a z celé převahy vytěžilo nastřelené břevno. Sparta však také nelenila a z dobře organizované obrany vyrážela k nebezpečným brejkům, takže nakonec hrdinou utkání se stal domácí brankář Hájek, který zabránil čtyřem vyloženým brankám. Dvakrát vykryl samostatný nájezd sparťanů, pak vytlačil bombu Pírky na tyč a minutu nato vyškrábl jistý gól zpod břevna.

V závěru byli oba soupeři s remízou spokojeni, i když v několikaminutovém nastavení, které správně provedl za střídání a v závěru časté ošetřování suverénní rozhodčí Choleva, měla obě mužstva po pěkné šanci. O bodu navíc tak rozhodovaly pokutové kopy. Domácí před vlastním publikem již potřetí v řadě nebyli úspěšní a tak po šesté sérii kopů se radovala Sparta. Za hezkého slunečného počasí se téměř sedmdesátce přítomných diváků, bojovné a dramatické utkání muselo líbit. V zápase to i párkrát zajiskřilo, avšak rozhodčí žádnou komplikaci nepřipustil, na obou stranách rozdal po dvou žlutých kartách a tím hrotící se  situaci vždy zklidnil.

NOVO: Hájek - Kovařík, Hovorka, Jakoubek, Kříček, Jelínek (72. min. Mareška), Mračko (46. min. Filip), Horský, Šromovský, Sikora, Packa., tr. Jan Abrham

SPARTA: Valent - Grossmann, Urban, Osvald (87. min. Hanzlík), Vančata, Havlůj Roman, Havlůj Dominik (89. min. Dvořák), Šifta, Korytko (21. min. Nejedlý), Pírka, Korvoza (82. min. Bělohlávek), vedoucí: Vlad. Dvořák

- fč -

novo2

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí