Velvary výhrou na SK potvrdily, že jaro patří jim

V jarní části divizní skupiny B patří Velvary bodovým ziskem do absolutní špičky tabulky. Svou herní formu i pohodu dnes potvrdily na hřišti SK, který přehrály 1:0 (1:0).

Domácí přitom v prvním poločase byli lepším týmem. Ze standardní situace trefili tyč a šance volající po gólu ještě neproměnili Kafka, Rada či Pechr. Velvary vážně zahrozily jednou a hned z toho skórovaly. Nakopnutý míč, který směřoval mezi gólmana a stopera nakonec do kladenské brány usměrnil velvarský Müller. 

Po přestávce převzali režii zápasu hosté, ale přitom spíše hráli tak, aby neinkasovali, než aby skóre navýšili. Domácí se do jejich taktiky chytili a bránu Velvar ohrozili pouze nepovedeným zakončením Nesládka v malém vápně. Ke konci utkání, jako v každém správném derby, létaly od kopaček jiskry, ale sudí červenou kartu vytahovat nemusela. "Zbytečně jsme hru až moc otevřeli," poznamenal po zápase Jiří Veselý.
V příštím kole zamíří SK na hřiště Neratovic. Do konce sezony zbývají dva zápasy a už nyní dostal trenér SK Ivan Pihávek od vedení klubu nabídku na prodloužení smlouvy, současně SK oslovilo k návratu z Litoměřicka stopera Filipa Suchého, kterého současně prý lanaří také Velvary, a kolem Kafky s Kroutilem údajně krouží profesionální kluby z druhé ligy. 

Sestava SK: Tesař - Rada, Veselý, Pechr, Borák, Štoncner, J. Procházka, Tóth, Šíma, Kafka, Nesládek (v druhém poločase střídali Kroutil za Kafku, Š. Procházka za Tótha, Krsek za Šímu, Bořík za Štoncnera).

Diváků: 200

Jan Murárik

dnesderby

Derby pískala mladičká sudí

dnesokafku

O Kafku (na míči) je zájem o dvě soutěže výš

dnestrener

Trenér Pihávek zřejmě v SK zůstane


Počasí Kladno

Předpověď počasí