Přestřelku v Souši prohrála Hostouň

Svižný fotbal se spoustou branek vidělo publikum v mostecké Souši. Domácí v něm přehráli hostouňský Sokol 5:4 (2:1). 

Fotbalovější byla Souš, což jen potvrzovalo její postavení ve špici divizní tabulky. Ovšem více ze hry měli hosté. Nový trenér Zdeněk Hašek poslal od začátku utkání na trávník neobvyklou sestavu. Na hrotu operoval Šilhan, v záloze Trnka a Lukáš Krupička. Tým Sokola měl za úkol předvést ofenzivní hru s častou střelbou. Požadavek kouče sice Hostouňští splnili, ale zapomněli přitom na zadní vrátka. Těmi se domácí až příliš často dostávali do vyložených střeleckých příležitostí. Nebýt famózního výkonu Pettíka, Souš by pět branek dala už v úvodním poločase. V něm se však ujali vedení Sokolové, když si Trnka skvěle zběhl na centr Nováka a točenou placírkou poslal míč do sítě. 

Krátce po změně stran podobnou střelu zpoza velkého vápna vyslal Marek, domácí opět odpověděli. Pak nastala velká chvíle opory hostouňského béčka Davida Viduny. Ten se po bezchybném centru Nováka trefil hlavou, čímž jen potvrdil, že hlavičky jsou jeho nejsilnější fotbalovou zbraní. 

Obrana hostů s postupujícím časem včetně gólmana hořela při domácích centrech čím dál víc, jednu ze šancí Souše hasil Vašák za cenu červené karty. Domácí zmatků v zadních řadách Sokola dokonale využili a připsali si čtvrtý i pátý rozhodující gól. 

"Začínáme tvořit nový tým, a někteří hráči si výkonem řekli o místo," uvedl po utkání Zdeněk Hašek. Hostouň se příští sobotu (10.30 h.) rozloučí se sezonou domácím zápasem se Štětím.

Sestava Sokola: Pettík - Krndžija, Burant, Hanuščík, Vašák, L. Krupička, Trnka, Novák, Čurda, Marek, Šilhan (střídali v druhém poločase Vlasatý za Hanuščíka, Viduna za Krupičku, Zachariáš)

ČK: Vašák

Góly Sokola: 31. Trnka, 57. Marek, 67. Viduna, 75. Krndžija

Diváků: 150

Jan Murárik

sousjohana

Johana ( č.19) zařídil Souši dvě branky z pěti

souspremieru

Premiéru nové trenérské dvojice Hašek - Čurda provázela kanonáda

soustrener

Trenér Hašek (v zeleném) byl u lajny ve svém živlu

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí