Hostouň v premiéře skousla porážku

Po necelém týdnu přípravy na sezonu nastoupili hráči hostouňského Sokola k prvnímu přátelskému duelu. Na hřišti Dobrovíze podlehli pražské Aritmě 1:2 (1:0).

Trenér Hašek poslal na hřiště dvacet hráčů, z toho poměrně velké množství nováčků. Z nich mají jistotu angažmá Hájek, Tichý a Mach. Z postavení mužstva v prvním a druhém poločase se dalo usuzovat, že hráči, kteří hráli do přestávky, by měli v tuto chvíli tvořit základ sestavy. 

Na Sokolu se projevila velmi tvrdá příprava. Chvíli trvalo, než obě mužstva rozhýbala nohy a vyrovnala hru soupeře. Než si sedla obrana s Tichým na levém beku, musel Ordelt, nováček v bráně a možná posila z Hradce Králové, vyřešit tři čisté loženky Pražanů. Tichého kvůli potížím s třísly vystřídal ještě v první půli Vašák a hru zezadu zrychlil. Po jeho perfektním centru zleva vteřiny před koncem úvodní půle skóroval exsparťan Hájek. Tím posila z Motorletu splnila svůj úkol. 

"To byl řízený chaos. Nehráli jsme jako mančaft, ale jako jednotlivci. Vedeme náhodou. Nejde mi dneska o výsledek, ale o podstatu hry. A z té nejsem nadšený," hodnotil trenér Zdeněk Hašek výkon první sestavy.

Po návratu na hřiště se z pohledu diváka zase o tolik hra Sokola nezlepšila. "Zatím jsem mezi nováčky nenašel toho střelce, po kterém jsme na konci uplynulé sezony volali," poznamenala hostouňská fotbalová legenda a komentátor Vašeho Kladna Jan Jiras. Obrana si bez Buranta na středu chvílemi přestala rozumět úplně a z nedorozumění včetně chyb brankáře padly také oba góly Pražanů. Z možných "náhradníků" nezaujal výrazně nikdo.

"Čeká nás hodně práce. Beru to tak, že jsme protočili dvacet hráčů, u který potřebujeme poznat, jak spolu dokážou komunikovat. Máme na to tři týdny. V současné době jsem velmi spokojený s tím, jak hráči pracují v tréninku. Samozřejmě chceme vyhrávat, ale dneska nebyla výhra podstatná," dodal kouč Sokola.

Příští sobotu jede Sokol do Rokycan.

Sokol v prvním poločase: Ordelt - Krndžija, Motlík, Burant, Tichý (Vašák), Trnka, Čurda, Marek, Goncharenko, Novák, Hájek.

Sokol v druhém poločase: Pettík - Vašák, Viduna, Šupina, Vlasatý, Mach, Zachariáš, Slicho, Krupička, Dukát, Šilhan. 

Jan Murárik

aritmahajek

Hájek právě skóruje perfektní hlavičkou

aritmahradecky

Hradecký Ordelt zachytal výtečně

aritmalevou

Levou zálohu si zahrál z nováčků Dukát

aritmanastoperu

Na stoperu po změně stran nastoupil ke své premiéře Šupina

aritmanez

Než se Tichý zranil, platil na soupeře tvrdou hrou

aritmapravou

Pravou stranu zálohy v druhém poločase brousil nováček Mach

aritmaukrajinec

Ukrajinec Goncharenko nezklamal ani nenadchl

aritmavzaloze

V záloze první utkání za Sokol zažil Slicho

aritmazutocniku

Z útočníků se prosadil pouze nováček Hájek

artimaveteran

Veterán Sokola Vlasatý si před zápasem rozhýbal tělo na stavbě


Počasí Kladno

Předpověď počasí