Trenér Hašek: Kabele je pro nás výrazný přínos

Fotbalová Hostouň je v plné přípravě, podepsala nebo zkouší spoustu nových tváří, tým se sehrává za pochodu a podle posledního výsledku, včerejší výhry v Rokycanech 6:1, se zdá, že se pod vedením trenéra Zdeňka Haška tvoří velmi perspektivní mužstvo. Vidět Sokol na vlastní oči můžete ve středu od půl sedmé večer v Dobrovízi proti Dukle Jižní Město.

Jak se vám zamlouval herní projev Sokola?
Určitě byl úplně jiný než v předešlém zápase s Aritmou. Směrem dopředu to bylo dobré. V šesti gólech se projevily věci nacvičené z tréninků. Hráli jsme na kvalitním hřišti a také díky tomu jsme mohli být dominantní na míči. Ověřili jsme si, že to, na čem pracujeme, pak v utkání funguje. Ale pořád jsme na začátku cesty.

Máte radost z výhry, nebo ji berete s klidem jen jako výsledek práce celého týmu?
Radost mám velikou, ale výsledek nelze přeceňovat. 

V případě hattricku Kabeleho se potvrdilo, že klub měl o něj oprávněně velký zájem...
Jirka Kabele je pro nás určitě výrazný přínos. Jeho příchodem je jasné, že se naše ofenzivní činnost posune někam dál. Ale není to jen o Jirkovi, je to i o ostatních hráčích. Jejich součinnost v Rokycanech byla taková, jakou bychom si my, trenéři, představovali. 

Důležitý je také post brankáře. Jste spokojený i v tomto směru?
Moc nám nepomohlo, že se Kudrna vrátil z dovolené až po začátku přípravy, ale zapojil se a manko dohání. V Pettíkovi a Kudrnovi máme nyní dva vyrovnané gólmany. Zkoušeli jsme Ordelta z Hradce Králové, ale nyní u něj čekáme, jak dopadne v Chrudimi, kde usiluje o profesionální smlouvu ve futsalovém klubu. V hledáčku máme další gólmany. Do týdne bychom mohli přivést jednoho, zatím nejmenovaného, který by se mohl stát naší jedničkou. Na tomto postu potřebujeme klidného gólmana, který umí hrát nohama i organizovat hru před sebou. Kádr chceme uzavřít co nejdřív, ale trh s hráči je takový, že každou chvíli vyplave někdo zajímavý. Jednoho kvalitního bychom určitě rádi ještě uvítali mezi sebou. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí