Jiří Kabele: Do Hostouně jsem šel za Haškem

V mládí tenhle rodák z Prahy pendloval mezi Motorletem a kladenským SK, kde také ve třiadvaceti letech odehrál tři ligové zápasy. Poté se „toulal“ světem, až ho fotbal nasměroval do divizní Hostouně. Na hřišti patří Jiří Kabele (30) mezi kvalitní hráče s velmi dobrou gólovou střelou. Hráče, který pochopil, že hraním fotbalu se na život nezabezpečí.

Z kladenského SK jste před sedmi roky, hned po sestupu týmu do druhé ligy, prošel několika kluby u nás i v zahraničí. Kde vám bylo nejlépe?
Asi první rok po přestupu v Dunajské Stredě. Měl jsem tam dobrou sezonu, dostal jsem po ní dvě zajímavé nabídky, ale vybíral jsem si, čekal jsem něco lepšího a nepřišlo nic (trpce se usmívá). Pak jsem přijal nabídku Dynama Tbilisi, ovšem zhoršilo se mi zdraví a z kontraktu nakonec sešlo. Hrál jsem například i v Austrálii, ovšem velké peníze jsem si fotbalem nevydělal. Po návratu do Čech jsem hrával druhou ligu a různě si přivydělával. Ale skloubit profesionální fotbal se zaměstnáním moc nejde. V současné době bych rád našel nějakou stálou pořádnou práci a fotbal měl jako koníček. Ne obráceně, jako dosud. Třeba to vyjde v Hostouni.

Jak vzpomínáte na období první ligy v SK?
Dali mi šanci hrát ligu, to byla paráda. Na fotbal za Kladno vzpomínám rád, i když se spadlo. Pamatuju se taky, že tam byly tenkrát finanční problémy. 

Jednu dobu se říkalo, že byste se do Kladna mohl vrátit. Byl váš návrat na spadnutí?
To ani nevím. Jednou mi z SK volal pan Novák, jak to se mnou vypadá, já mu řekl, že se dávám dohromady po zranění a potom už jsme v kontaktu nebyli.

Minulou sobotu jste se s Hostouní dohodl na angažmá a ještě ten den jste za její áčko nastoupil v přípravném utkání v Rokycanech, kterým jste vstřelil hattrick… Co vás do divizního Sokola přilákalo?
V Litoměřicku mě nezaplatili, tak jsem se domluvil s trenérem Haškem v Hostouni, že se Sokolem budu trénovat. A teď je z toho start naostro (směje se). 

Jak je divizní fotbal včetně tréninků z vašeho pohledu náročný?
Pod Zdeňkem Haškem se trénuje na vysoké úrovni, i proto jsem za ním v Hostouni. Parta je v pohodě. Akorát ten zápas v Rokycanech byl na divizi až moc lehký. Já se snažím udržet na profesionální úrovni. Až přijdou těžké zápasy, pak uvidím, jak na tom jsem (usmívá se).

Jan Murárik

kabelejiri

Jiří domlouvá poslední detaily příchodu do Sokola s manažerem klubu Zdeňkem Mužíkem


Počasí Kladno

Předpověď počasí