V Kladně dnes končí úspěšný kemp fotbalové akademie

První rok existence má za sebou Kladenská fotbalová a futsalová akademie. Vznikla proto, aby malým fotbalistům vyladila fotbalovou abecedu. Dnes navíc končí její první kemp. Na Kladensku nemám takový projekt obdoby. 

Akademie nemá souvislost s žádným fotbalovým či futsalovým klubem. Vznikla z nápadu dvou bývalých fotbalistů Davida Raulína a Honzy Krpaty. Ti se malým fotbalistům ve školním roce věnují dvakrát týdně, pravidelně pak v neděli a zájemci o odbornou fotbalovou průpravu mimo tréninky v klubu jezdí i z ostatních okresů. O solidním věhlasu téhle kladenské akademie, která je svého druhu na Kladensku první i ojedinělá, svědčí zájem hráčů i jejich rodičů o týdenní kemp v Kladně, který se uskutečnil právě tento týden. 

"V Praze například podobné akademie fungují a nám takový projekt na Kladensku chyběl. Cítíme, že je nutné malé fotbalisty v jejich herním umění ještě více zdokonalovat," říká fotbalový trenér a aktivní futsalista David Raulín.

"Specializujeme se na individuální tréninky v menších skupinkách po osmi hráčích. Pro individuální přístup máme dostatek kvalifikovaných trenérů. Nejdůležitější je naučit děti správným fotbalovým návykům a u nás s nimi mají trenéři potřebnou trpělivost," dodává trenérský kolega Jan Krpata. 

Týdenního kempu se letos zúčastnilo přes dvacet dětí z různých klubů a běžný tréninkový den jim zpříjemnilo několik osobností českého sportu. Tou největší byl fotbalový gólman pražské Sparty David Bičík, bývalý hráč SK Kladno. "Za mých žákovských dob takové akademie nefungovaly. S minikopanou, žákovskými týmy i dorostem jsme za fotbalem jezdili po celé Praze. Já jsem jenom rád, že tyhle fotbalové akademie svojí účastí mohu podporovat. Tohle je velký posun v dětském fotbale. Je dobře, že se něco takového rozjelo i v Kladně, na které mám dobré vzpomínky. Z chytání za SK mně zůstalo několik kladenských přátel. Bohužel, kladenský fotbal v dospělé úrovni doplácí na nedostatek sponzorů. Těší mě, že se najdou peníze pro žáky i díky kladenské radnici," uvedl David Bičík.

Jan Murárik

akademiedavid

David Bičík měl dětem v kopačkách co říct

akademieoselfire

O selfie s Bičíkem byl velký zájem

akademietreneri

Trenéři Raulín (zprava) a Krpata


Počasí Kladno

Předpověď počasí