Jan Švambera: Kladno teď na ČFL nemá

V Kladně se Honza Švambera (25) opět objevil jen na skok a opět si nenechal ujít zápas SK. Odchovanec kladenského fotbalu a bývalý třetiligový hráč několik let pracuje i hraje ve Švýcarsku, kde v současné době změnil zaměstnání. 

Byl jste se podívat na přípravné utkání SK s Hořovickem, které pro domácí skončilo porážkou. Jaký na vás udělali kladenští hráči dojem?
Výkon Kladna si mi líbil víc než nedávno v přáteláku v Srbech, ale i tak za současného stavu SK nemůže myslet na postup do ČFL. Chybí mu kvalita. Proti Hořovicku to nebyl kolektivní výkon. Často jsem viděl makat dva tři hráče a ostatní na ně koukali. Zaujal mě dobrou hrou Čížek, před kterým smekám, protože se do fotbalu vrátil po roční pauze. Dobře podle mě zahráli i Kroutil s Borákem.

Jak se fotbalově daří vám?
Po roce a půl problémech s kolenem jsem se ve Weesenu k fotbalu vrátil a po sedmi minutách hry se mi obnovilo zranění, takže to vypadá na konec kariéry. Hlavně mám od července novou práci, takže si nemohu dovolit ani marodit. Operace musí jít stranou. U fotbalu přesto asi zůstanu. Mám nabídky trénovat u mládeže.

Naposledy, když jsme spolu hovořili, jste ve Švýcarsku pracoval jako pošťák. Co děláte nyní?
Pracuji u výrobce postelí a gaučů. Jsem na kontrole.  Vyzkouším je, zabalím a pošlu pryč (směje se). Jsem spokojený, práce mě baví. 

Zažádáte si ve Švýcarsku o občanství?
Nezažádám. Chci se jednou vrátit domů. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí