Ve Vánočním turnaji se radoval tým Youngboyz

Osmý ročník Vánočního turnaje v halovém fotbale proběhl 23. prosince v hale BIOS Kladno a přinesl nejedno překvapení. 

Jak říká zakladatel turnaje Roman Zeisl, jde především o zábavu: "Nechávám zápasům volnější průběh, například brankář není nijak omezen, může libovolně zasahovat do hry, hráči mohou skluzovat a tresty jsou mírnější. Letos poprvé jsem také po remíze v play off zařadil nájezdy místo penalt. To je takový signál, že mé turnaje jsou čistě pro zábavu. Pokud s tím má někdo problém, nemusí se jich zúčastňovat. I přes to všechno jsou ale turnaje kvalitní a zúčastňují se jich nejlepší hráči z okresu." 

A již první zápas měl kvalitu! Rychlá Rota, tu vedl za výhrami frajer z Tuchlovic Míra Balík, všichni brankáři měli s jeho neskutečnou peckou problémy a jeho výkon v celém turnaji znamenal cenu pro nejlepšího hráče. Hned v úvodu se tak zrodil hezký zápas a remíza 2:2 mezi Rotou a favoritem Brazil. Poté se ještě ve skupinách odehrálo dalších 17 zápasů. Sympaťáky turnaje byli jistě otcové chlapců ročníku 2006 z SK Kladna. Hráli ryze pro zábavu a děti na tribuně jim vytvořily skvělou atmosféru. 

Překvapení turnaje? "Aniž bych se vytahoval, byl to můj Rebel Club," říká s úsměvem Roman Zeisl a pokračuje: "Jen zřídka v turnaji projde do play off. Letos to vypadalo stejně, avšak týmu, který se před turnajem vlastně teprve seznamoval, pomohla k postupu kontumace v předkole play off, neboť náš soupeř Lucky Losers musel odjet a my byli rázem v suchém triku v play off, kde na nás čekal neskutečně silný tým Kanonýři. Ten přihlásil Filip Bodnár a jeho tahouny však byli Filip Suchý, Dominik Šíma a další borci SK. Čekali jsme, že nám dají minimálně deset branek, ale naše obranná taktika vycházela a favorit dokonce musel třikrát dotahovat. Branku na 3:3 jsme dostali až v závěru základní hrací doby a šlo se na nájezdy. Ten první se mi podařilo proměnit a pak už nikdo nedal. Radost z postupu byla obrovská, ale věděli jsme, že náš soupeř byl lehce posílen vodkou a předchozím večerem, a tak jsme celou senzaci brali a bereme s rezervou a úsměvem."

Zápas v semifinále s Youngboyz, celkovými vítězi (na snímku), už Rebelové prohráli 1:4 a v utkání o třetí místo s Brazilem, které ve druhém semifinále padlo po nájezdech s Akademií, taktéž po boji prohráli 2:5. Pro Youngboyz vedené Martinem Kindlem a nejlepším brankářem turnaje Pavlem Plecitým pak první místo bylo velkou senzací a radostí. Nováček turnaje Akademie Kladno s nejlepším střelcem Raulínem bral druhé místo zaslouženě a Brazil, který 99 %  turnajů pořádaných Romanem Zeislem ovládl, je s bronzovou medailí samozřejmě nespokojen.

"Děkuji všem za účast a mému realizačnímu týmů za dobře odvedenou práci. Rád bych zároveň pozval na další z turnajů a sice Silvestrovský. Uskuteční se 30. prosince od 8.00 do 17.00 hod. opět v hale BIOS. Přihlášky můžete zasílat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.a startovné je 1400 korun," uzavírá Roman Zeisl.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí