Vokoun zařídil SK dva body

Fotbalový SK Kladno zvítězil v jedenáctém divizním kole na hřišti Meteoru po penaltovém rozstřelu 2:1 (0:0).

Kladno se v utkání mohlo spolehnout na standardní situace v podání zkušeného Kaliny a opět na dobrou hru v obraně tentokrát v čele s gólmanem Vokounem. Meteor měl zvláště v prvním poločase častěji míč na svých kopačkách, ale všechny pokusy změnit bezbrankové skóre končily právě na kladenském brankáři. 

Po obrátce se fotbal přesunul také před bránu Pražanů, ale první gól po zásluze vsítili právě oni. Hosté i nadále hrozili nejvíce ze standardních situací, až se jedna ujala. Kalina poslal dlouhý míč do skrumáže ve vápně, kde se pohotově orientoval Čížek a bylo srovnáno. V závěru základní hrací doby měli Čížek se Šímou šance získat pro svůj tým tři body, ovšem jejich střely se mezi tři tyče nevešly. 

Duel šel do penaltového rozstřelu, Ten poslední mezi oběma soupeři na Meteoru znal vítěze, domácí tým, až po více než třiceti pokusech. Dnešní ukončil po patnácti pokusech úspěšnou střelou Vokoun. "Věřil jsem si, že bych rozhodující penaltu mohl dát já, ale kopnul jsem ji jak žáček," uvedl po utkání Čížek, nejlepší střelec SK.

Příští kolo sehraje SK v sobotu před domácím publikem s pražským Motorletem (10.15). 

Sestava Kladna: Vokoun - Kalina, Suchý, Abrham, Bartoš, Holub, Šíma, Růžička, Čížek, Nesládek, V. Procházka (Tesař, T. Procházka, Krsek, Borák, Bořek, Hanzlík, Richter). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí