Dorosty SK Kladno si to daly s Táborskem na penalty

Dva zápasy, dvě remízy, dvoje penalty. Taková je bilance víkendového střetnutí mezi dorosty SK Kladno a FC MAS Táborsko. 

V utkáních staršího i mladšího dorostu skončil výsledek remízou 1:1, devatenáctka byla v penaltovém rozstřelu úspěšnější, sedmnáctka ho prohrála. Starší žáci SK Kladno prohráli v Pardubicích. Mladší žáci byli úspěšní v Karlových Varech.

Podruhé za sebou došel zápas staršího dorostu SK Kladno v České lize do penaltového rozstřelu. Zatímco v Benešově Kladeňáci rozstřel prohráli, doma s Táborskem byli úspěšnější. Trenér Martin Hřídel vystřídal v poslední minutě utkání brankáře a tento tah se ukázal jako rozhodující. „Napadlo mě to doma, když jsme přijeli z Benešova. Tento týden to vyšlo, ale podrželi nás oba brankáři,“ řekl domácí trenér.

Až v osmém utkání v řadě poznali hořkost porážky mladší dorostenci SK Kladno. V utkání s Táborskem neproměnili řadu vyložených šancí a nakonec z toho byla porážka na penalty. „Od začátku utkání jsme byli aktivnější, postupem času ale naše hra uvadala a soupeř nás ke konci začal přehrávat,“ hodnotil Jan Pejša, trenér Kladna.

ČLD U19 – SK Kladno – FC MAS Táborsko 2:1 n.p. (1:0)
Branka: Pospíšil
Sestava: Pokorný Z. (90. Kindl) - Hrbek, Stříška, Janda, Dáňa  - Dejčmar (68. Kreisinger), Donát (86. Pokorný T.) Pospíšil, Jizba – Šrédl (72. Mačura), Šnobl (80. Čermák).

ČLD U17 – SK Kladno – FC MAS Táborsko 1:2 n.p. (1:1)
Branka: Slabý
Sestava: Cimrman – Veselý (88. Rottner), Pospíšil, Kolářský, Veiner - Zábranský, Klvaň (46. Charvát) – Tung (70. Klimt), Slabý, Krpálek – Lunger.

 

Nevydařený víkend mají za sebou starší žáci SK Kladno v nejvyšší české soutěži. V tradičně silných Pardubicích prohrála jak patnáctka, tak čtrnáctka. Starší žáci do patnácti let prohrávali hned v desáté minutě o dvě branky a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Nakonec z toho byla porážka 1:4. „Opět nám nevyšel vstup do utkání. Ve spojitosti s hrubými chybami poslední zápasy nezvládáme,“ řekl k utkání trenér Jan Procházka.

Starší žáci do čtrnácti let drželi v Pardubicích dlouho nerozhodný stav 2:2. Pak ale přišlo kladenské nedorozumění při vhazování autu a byla z toho rozhodující branka. „Po třetím gólu už jsme se nedokázali fotbalově zvednout a utkání jen dohráli,“ řekl Václav Kalina. Toho porážka 2:5 hodně mrzela. „Naši hráči dokáží předvést kvalitnější výkon než dnes,“ uzavřel Kalina.

ČLŽ U15 - FK Pardubice - SK Kladno 4:1 
Branka: Veselý
Sestava: Polcar - Kácl, Bokša, Bartoš, Grumlík (55. Heler) – Truhlář (55. Landa), Holeček (55. Justra), Herčík, Kadeřábek (55. Ricci) - Duda, Veselý (55. Holas).

ČLŽ U14  - FK Pardubice - SK Kladno 5:2 (2:1) 
Branky: Fiala, Vosyka
Sestava: Vajshajtl - Kloček (36. Lank), Brabec, Kalina, Hoffmann - Rous (48. Rottner), Hanuščík, Janega (48. Korbel), Pavlík, Vosyka – Fiala.

.

V dalším kole České ligy mladších žáků hráli fotbalisté SK Kladno v Karlových Varech. Třináctka konečně zabojovala a přivezla vítězství 2:1. „Bojovností a nasazením jsme zaslouženě vyhráli. Na hřišti je vidět, že si kluci čím dál víc věří,“ řekl Jaroslav Hamouz, trenér Kladna.

Mladší žáci SK Kladno sehráli v Karlových Varech vyrovnané utkání, když remizovali 3:3. Fotbalistům Kladna nevyšel vstup do utkání a brzy prohrávali 0:2, ale nepříznivý stav dokázali vyrovnat. Nepoložili se ani, když dostali třetí branku a ještě jednou vyrovnali. „Před kluky smekám, snad jen to zakončení musíme vylepšit,“ zhodnotil zápas kladenský trenér Aleš Hejkal.

ČLŽ U13 – FC Slavia Karlovy Vary - SK Kladno 1:2
Branky: Šíma, Hamouz
Sestava: Vojtíšek, Adam - Eška, Chochola, Řehoř L., Egrmaier, Hrudka, Požár, Hamouz, Mikula, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Dvořák, Řehoř M., Haluza, Šíma, Randýsek.

ČLŽ U12 – FC Slavia Karlovy Vary - Kladno 3:3
Branky: Kolísek 2x, Procházka
Sestava: Hejkal - Chvapil, Abrham, Kopta, Hašek, Adamus, Kolísek, Mucha, Halaj, Kubů, Pavlík, Janát, Procházka, Civín, Svoboda, Jílek.

- an -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí