V Hostouni roste zajímavá fotbalová generace

18 zápasů, 18 vítězství, skóre 144:33. To je bilance starší přípravky fotbalového Sokola Hostouň. Excelentních výsledků dosáhlo družstvo na okresní přípravkové úrovni. Kousek od Kladna tak zřejmě nově vyrůstá zajímavá fotbalová kvalita.

Tuhle mladou hostouňskou generaci nyní čeká zimní liga v konkurenci těžších soupeřů. V loňské zimní lize mezi třinácti pražskými týmy obsadila přípravka Sokola 2. místo. Podobně si v okresní soutěži na podzim vedli i mladší žáci Hostouně. Před závěrem poloviny sezony nasbírali z dvanácti zápasů 33 bodů při skóre 110:20. "Naší ambicí je, aby se obě kategorie mladších žáků od příštího roku posunuly do vyšších soutěží. Také zimní liga mladších žáků, kterou budeme hrát s pražskými týmy, dostatečně prověří naše kvality," uvedl pro Vaše Kladno Jaromír Boháč, šéf fotbalu malých forem v Hostouni.

V klubu už nějakou dobu roste zájem malých fotbalistů hrát za Sokol. Cílem pro mnohé z nich je prý zahrát si jednou za první tým, který má v současné době třetiligové ambice.

Jan Murárik

Foto: sokolhostoun.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí