Ve Svinařově se to o poločase "mlelo"

V předposledním kole třetí třídy skupiny A nastoupil vedoucí Baník Libušín B proti poslednímu AFK Svinařov. Libušín má poničený trávník nájezdem divokých prasat, takže požádal soupeře, aby utkání bylo sehráno ve Svinařově. Ten souhlasil, ale pod podmínkou, že hřiště Libušínu propůjčí, takže se sice hrálo ve Svinařově, ale domácí byl Libušín. Ten byl také jednoznačným favoritem, ale moc nechybělo, aby narazil. BANÍK LIBUŠÍN B - AFK SVINAŘOV 1:0 (0:0).

Libušínští, posíleni "áčkařem" Abrhamem, se do soupeře pustili, ale naráželi na dobře organizovanou obranu Svinařova, takže se do blízkosti branky nedostávali. Svinařovští brzy poznali, že soupeř je méně nebezpečný, než předpokládali, a začali se také pouštět do útočení. V přemíře snahy se však často ocitali v ofsajdu, nebo u dlouhých nákopů byl dříve brankář Hejduk, který zlikvidoval i dvě svinařovské gólovky. Libušínští se pokoušeli o střelbu zpoza pokutového území, ale jejich střely létaly mimo bránu. Když přece pronikli do pokutového území, byl na místě strážce branky Krymlák. Těsně před přestávkou tvrdě fauloval libušínský Abrham soupeře. Faul byl sice odpískán, ale dle mínění Svinařovských měl být oceněn nejméně žlutou kartou, což se nestalo. Krátce poté rozhodčí Hudera odpískal poločas.
Při odchodu ze hřiště si asi něco řekli libušínský Abrham se svinařovským Krejčím, jenž Abrhama prudce udeřil čelem do obličeje. Rozhodčí, jenž se nacházel poblíž konfliktu, ihned zasáhl a Krejčímu udělil červenou kartu. Na hřišti v tu chvíli vznikla menší vřava a řada strkanic, což se naštěstí rozumnějším hráčům obou mužstev podařilo uklidnit a všichni nakonec spořádaně odešli do kabin.
Do druhého poločasu Svinařov samozřejmě musel nastoupit v deseti a Libušín bez vystřídaného Abrhama, jenž odjel k ošetření do nemocnice. Očekávalo se, že proti deseti již Libušín prorazí a začátek poločasu tomu nasvědčoval. V 52. minutě Tomáš Bejbl z přímého kopu mířil pouze do tyče a o několik minut později nastřelil další tyč Ondřej Číž. Ovšem oslabený Svinařov neskládal zbraně, občas nebezpečně zaútočil a libušínský brankář Hejduk se vyznamenal, když pěknou střelu hlavou vyškrábl na roh.
Rozhodnutí přinesla 80. minuta. Nejprve chytil Hejduk další hlavičku Černého na brankové čáře a hned z protiútoku nechali Svinařovští ve "vápně" zcela nekrytého Šarochu, jenž měl dost času zpracovat přesnou přihrávku a míč poslat za záda bezmocného Krymláka. Libušínští si již závěr zápasu pohlídali, protože soupeř přes veškerou snahu již na vyrovnání nenalezl sílu. 
Bojovné utkání průměrné úrovně sledovalo "celých" 17 diváků i s pořadateli. Libušín byl o něco fotbalovější, ale jako lídr tabulky nepřesvědčil. To Svinařov docela ano a za bojovný výkon by si alespoň bod zasloužil.
Rozhodčí Hudera s asistenty Pískačem a Bajerem zvládli zápas dobře, až na 44. minutu, kdy udělením alespoň žluté karty libušínskému hráči by se možná předešlo poločasovým problémům.                                                                                     

LIBUŠÍN: Hejduk - Soukup, Špalek, Dimov, Vavroch, Číž, Adam, Bejbl Jan, Bejbl Tomáš, Číž Ondřej (70. min. Šarocha), Pucholt, Abrham (46. min. Valenta)

SVINAŘOV: Krymlák - Kolařík Štěpán (46. min. Kopací), Kolařík Jan, Staněk, Černý, Králíček, Tavares, Bučko, Kolařík Filip, Kalous, Krejčí.

-frč-


Počasí Kladno

Předpověď počasí