Vizitky soupeřů. Chomutovští piráti nasazují mládí

První ze soupeřů hokejových rytířů bude v pátek celek chomutovských pirátů. Ti v závěru extraligového play out sázeli na talentované mládí.

V obraně si před baráží poprvé v mistrovském utkání áčka zahráli Jakub Šuráň, Jiří Beneš a Jakub Váchal, v útoku Patrick Pech, Josef Koláček a Stanislav Vrhel. Všichni strávili na ledě minimálně dvanáct minut. Nejmladším z nich je šestnáctiletý Vrhel, nejstarším osmnáctiletý Pech. „Připadalo mi to pomalejší než juniorka. Nehrálo se moc do těla, ale to možná bylo kvůli tomu, že už o nic nešlo," uvedl Vrhel po utkání s Karlovými Vary.

Piráti ukončili play out na předposledním místě před Pardubicemi a za týmy Karlových Varů a Litvínova. V šesti zápasech extraligové nadstavby o udržení si z pirátů nejlépe vedl útočník Adam Raška se šesti góly. Ty mu stačily k tomu, aby se stal i nejúspěšnějším co do počtu nasbíraných kanadských bodů svého týmu. Za ním v pořadí kanadského bodování skončili útočník Radek Duda s jedním gólem a třemi nahrávkami či obránce Brett Flemming se stejnou bilancí jako Duda. Více než jednu branku vsítili útočníci Lukáš Vantuch a Petr Koblasa (oba 2 góly). Z brankářů odchytal v play out čtyři zápasy Justin Peters s průměrem obdržených gólů 3,5. 

Klub v těchto dnech vyhlásil, za jakých cenových podmínek budou fanoušci pirátům držet barážové palce na chomutovském stadionu. Majitele permanentních vstupenek v první kategorii vyjde jedno utkání na necelých 107 korun, ve druhé kategorii zaplatí při prodloužení svého místa necelých 87 korun za jeden duel. Dětská permanentní vstupenka vyjde na pouhé dvě stovky na celou baráž. Kdo nemá celosezonní permanentní vstupenku, může si koupit barážovou vstupenku od 500 do 800 korun. Jednorázové vstupné se v Chomutově pohybuje od 100 do 160 korun.

Piráti zahájí barážové boje tento pátek proti kladenským rytířům (17.30).

-red-

Foto: Jan Pidrman

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí