Pro mladé rytíře skončila sezona v nájezdech

V semifinále dorosteneckého play off skupiny A podlehlo Kladno doma Liberci 3:4 po samostatných nájezdech (0:0, 3:0, 0:3) a sezona pro něj končí. 

V sérii hrané na dvě vítězná utkání totiž rytíři prohráli hned první zápas v Liberci a včera museli zvítězit, aby se na sever Čech vrátili k rozhodujícímu duelu. V prvním dějství se hrála oboustranná oťukávaná, ve které se spíše brankáři rozehřívali. Zřejmě se lépe rozhýbal Gabriška, neboť po přestávce byl Franc tím, kdo ze své sítě tahal puky jako první. Skóre otevřel v ohromné formě hrající kapitán Ticháček. France překvapil táhlou střelou z mezikruží. O necelých deset minut později domácí Hrabík prošťouchl z chumlu puk za brankovou čáru a na luxusní náskok o tři branky v téže třetině zvyšoval v početní převaze Sojka. 

V té chvíli se zdálo, že v Liberci můžou chystat led pro třetí utkání. Leč tygři snížili hned po návratu z kabin a na rytíře jako kdyby padla poklice. Hosté stačili do sirény v minutě poslat utkání do prodloužení. V něm se hra v obranách zpřesnila a soupeři si to mezi sebou rozdali v nájezdech. Tahle loterie nakonec skončila šťastně pro Severočechy. 

Branky a nahrávky: 23. Ticháček, 32. Hrabík (Bareš, Sojka), 36. Sojka – 43. Šedivý (Gajda), 49. Trunda (Tůma, Hujer), 50. Putz (Gajda, Duschka).

Rytíři Kladno: Gabriška (Suk) – Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora, Ticháček – Kouba, P. Bareš, Procházka, Sojka, Hrabík, Šilhavý, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Ullrych, Chrenka.

Bílí Tygři Liberec: Franc (Vopravil) – Böhm, Duschka, Hladík, Šedivý, Meisel, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Plos, Masař, Polák, Rossmy, Gajda.

-red-

dorostklad

Kladenské dorostence sezonou provázela trenérská trojice Nedvěd, Ton a Procházka


Počasí Kladno

Předpověď počasí