Rytíři jedou pokořit Energii

Kladenští hokejisté dnes sehrají poslední extraligové utkání před vánočními svátky. Jako host se představí na ledě Energie Karlovy Vary (15.30 hod.).

Porazit Energii na jejím vlastním stadionu se v současné době cenní. Karlovarští doma drží sérii tří duelů bez prohry. Postupně zdolali Vítkovice, Liberec a Zlín. V posledním kole zvítězili v prodloužení v Pardubicích 6:5. Ovšem také mají za sebou čtyři utkání v řadě, v nichž po základní hrací době remizovali…
Rytíři v prvním zápase ve Varech prohráli 4:7, doma pak zvítězili 4:2. Na osmi brankách rytířů v síti soupeře se podíleli O´Donnell 2, Jágr, Zikmund, Jelínek, Hajný, Lakos a Barinka. Ze střelců by se neměli dnes v sestavě objevit Barinka, Lakos, Jágr a Jelínek. Trefu na hřišti svého „rodného“ klubu by mohl zopakovat Zikmund, jenž dvěma zásahy v pátek pokořil Hradec Králové.
Rytíři sice u svého dnešního soupeře inkasovali sedm gólů rovněž v srpnovém přátelském utkání, ale jejich obrana v čele s Godlou v bráně se v uplynulých kolech stala pro protivníka neprostupnou. Tenhle fakt svádí zkusit sázku na to, že soupeři vsítí celkově méně než pět branek v kurzu 2,36:1, nebo remízu po základní hrací době v kurzu 5:1.

Jan Murárik
Foto: Energie Karlovy Vary, Kateřina Macečková

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí