Rytíři se v Plzni před místními Indiány zakopali a vezou dva body

Škoda Plzeň vs. Rytíři Kladno1:2 po prodloužení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1). Kladno se v tabulce na posledním místě bodově vrovnalo s předposledním týmem. Tím je v současnosti Motor České Budějovice.

Dnes to na plzeňském ledě byla přehlídka skvělých výkonů obou brankářů. Z pohledu rytířů je potěšitelná dobrá práce směrem dozadu. Až se podaří vyladit střeleckou mušku a nacvičit konečně účinné přesilovky, dočkají se fanoušci Kladna i více gólů, než je současná produktivní dieta. Nedávno legendární kanonýr Milan „Balík“ Nový avizoval nákup speciálních těžkých tréninkových puků. S nimi by měli rytíři pod jeho dohledem střelbu trénovat. Když jsme s nejlepším střelcem československé historie ledního hokeje hovořili naposledy, uvedl, že puky již dorazily…
Co také stále kladenskému týmu nejde zlepšit, je disciplína. U Indiánů, jak se místnímu týmu říká, sehráli rytíři v součtu vyloučení další celou třetinu na v oslabení… Bek Sotknies sice po pěstním souboji s hráčem Plzně sklidil potlesk tribun, ale pět minut strávených na trestné lavici, které inkasoval, je v době, kdy jsou body pro Kladno velmi důležité, hodně.
Přesto hosté ubránili nerozhodný výsledek v základní hrací době neboli čtvrtou plichtu z pěti posledních duelů. V prodloužení se trefil Klepiš a Kladno si do tabulky připsalo dva body.
V pátek hostí Rytíři celek Olomouce (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 27. Zámorský (A. Dvořák, Mertl) – 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Sedlák, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – A. Dvořák.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Kehar, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Filip, Klepiš, Brodecki – Pytlík, Zikmund (A), Melka – Michnáč, Indrák, Beran.
Diváků: 4582.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí