Kladno vyhrálo za tři body a dotáhlo se na dohled play off

Rytíři Kladno vs. Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 0:1, 2:0). Rytíři ukončili třízápasovou šňůru proher, ale zůstávají nadále v tabulce na posledním, čtrnáctém, místě. Ovšem nasbírali stejně bodů jako Litvínov na dvanácté příčce, která zaručuje účast v předkole play off. Do konce základní části soutěže schází šestadvacet kol... 

V úvodní třetině se hosté dostali do dvou nebezpečných přečíslení, v nichž potvrdili, že v současné době se potýkají se střeleckou impotencí. A zřejmě by nedali branku ani ve druhém dějství, kdyby si rytíři nedávali při bránění přednost a pohlídali Kružíka. Exkladenský útočník se přidal do řady odchovanců kladenského hokeje, kteří při návratu na domácí led v cizím dresu Kladno pokořili. Sestřih okamžiků druhé třetiny na kostce ukázal dvě šance domácích a dvě hostí.    
Větší chuť po výhře potvrdili rytíři na začátku závěrečné periody. Nejlepší kladenský bek Dotchin poslal puk do skrumáže před Lukeše, kde se ho chopil Bláha a přesnou trefou duel rozhodl. Čtvrtý zásah přidal Filip do prázdné branky. Díky výhře rytířů dostala extraligová tabulka v dolní časti podobu slibující drama. 
„Jsem rád za výhru, ale soupeř nic nehrál, tak nám to celkem usnadnil. Co je zatím velká bída, to jsou naše přesilovky. Na těch musíme hodně zapracovat,“ komentoval výkon rytířů Lubomír „Čužák“ Rys, majitel bronzové medaile z play off, kterou získal s Kladnem na začátku sedmdesátých let.
Ve čtvrtek hostí Rytíři tým Pardubic (18.00 hod.) a odehrají tak čtvrtý zápas v řadě na svém ledě.

Branky a nahrávky: 4. Brodecki (Indrák, Klepiš), 18. Dotchin (Brodecki), 43. Bláha (Dotchin), 60. Filip – 28. Kružík (Rachůnek, Gríger).
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Slováček, Cibulskis, Babka – M. Procházka, Plekanec (C), Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Melka, Zikmund (A), Pytlík – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Huttula, Plutnar, Dlapa, Stříteský, Pulpán (A), Bartejs, Havlín – Rachůnek (A), Gríger, Kružík – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Vondráček, Sapoušek, Chalupa.
Diváků: 2048.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí