Rytířům začíná boj o život v extralize. Dnes se utkají o důležité body s Energií

Hokejoví Rytíři dnes (17.30 hod.) hrají zápas 39. kola na ledě Energie Karlovy Vary.

Rytíři uzavírají extraligovou tabulku a soupeř je tři body nad nimi. Dá se tedy říct, že tímto duelem začíná Kladnu skutečný boj o zachování naděje na život v nejvyšší hokejové soutěži.
Energie ale soupeře z dolní poloviny tabulky poslední kola poráží. Vyhrála nad Litvínovem, Mladou Boleslaví i Českými Budějovicemi. Vsítila přitom jedenáct branek a inkasovala tři! Body v uplynulých šesti kolech nezískala jen s Pardubicemi, Vítkovicemi a Libercem… V těchto zápasech dostala třináct branek a konto soupeře zatížila šesti góly. Podle komentářů z řad karlovarského klubu tým v prohraných utkáních vždy hořel v první a poslední třetině, nešly mu přesilovky. Naopak oslabení bránil úspěšně i ve třech.  
Ve vzájemných zápasech sezony zvítězily Karlovy Vary doma nad Kladnem 4:3 (za Rytíře bodovali Melka (Indrák), Plekanec (Dotchin, Brodecki), Bláha (Zikmund, Plekanec), v odvetě se radovali rytíři v poměru 4:1 (body Kladna: Brodecki (Indrák, Klepiš), Dotchin (Brodecki), Bláha (Dotchin), Filip).
Tip pro sázkaře: Z vyšších kurzů sázkových kanceláří na toto utkání vybíráme celkový počet branek Kladna v základní hrací době – čtyři a více v kurzu 3,86:1. Pěkný kurz 3,49 je na událost, v které každý tým dá tři a více gólů v šedesáti minutách čisté hry. Kdo vyhledává bláznivé kurzy, tomu doporučujeme přesné výsledky 6.6 v kurzu 180:1, 8:2 pro Vary v kurzu 156:1 nebo 5:4 pro Kladno v kurzu 51:1.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí