Čužák Rys radí rytířům jak na Motor a chystá Selátko k MDŽ

Známý kladenský showman a bývalý prvoligový hokejista Poldi Kladno Lubomír Čužák Rys ještě nepověsil kariéru baviče na pověstný hřebíček. Na příští týden chystá zábavný večer v restauraci U Zlatého selátka a vedle toho si řekl své k hokejovým Rytířům.

Chodíte pravidelně na domácí zápasy kladenských Rytířů. Co podle vás potřebují, aby v pátek na ledě Motoru České Budějovice zvítězili a měli konec základní části sezony ve své moci?
Potřebují, aby se na ně štěstí víc usmálo. Oni sami se přitom musejí vyvarovat chyb, které bych na jejich úrovni nečekal! Také jsem dělal chyby, ale neudělal jsem jich v jednom zápase tolik. Nejhorší je, že u nich ty chyby nedělá jeden nebo dva hráči, ale je jich víc, což sráží celé mužstvo. A poměrně hodně rytířů čte špatně hru. Podívejte se, kolik je Jágrovi s Plekancem. Jak to, že oni se v té rychlosti, ve které se extraliga dnes hraje, orientovat dokážou a k tomu dávají góly? Jako rodilý Kladeňák přesto pořád věřím, že se v extralize zachráníme.

S podobnými zápasy, jaký čeká kladenský tým na ledě Motoru, jste se ve své kariéře potkal. S čím vším může počítat?
Doufejme, že je pryč doba, kdy vám u soupeře před takovým zápasem třeba v kabině vypnuli topení (směje se)... Určitě je nečeká přátelská atmosféra, což je pochopitelné. Ale dá se toho i využít. Naši kluci by si měli uvědomit, pod jakým tlakem hráči Motoru jsou. V minulé sezoně skončili na třetím místě a teď hrajou o bytí a nebytí. Ke všemu před vlastními fanoušky. My jsme na spodek tabulky zvyklí, oni moc ne. Bude vyprodáno a jim se z toho můžou začít klepat ruce i nohy. Kladno, když zahraje bez strachu a trémy, tak vyhraje! Nervozita by v pátek měla být na straně domácích. Když si uvědomí, že hraje Jarda Jágr, který jim kdysi v podobně důležitém utkání dal čtyři branky, nemohou se cítit v pohodě (směje se). 

Po tomto víkendu budeme mít na Kladně po hokejové stránce jasno. Jako fanoušci Rytířů se můžeme usmívat. Příští týden se určitě rozjasní tváře vašich fanoušků. Do restaurace U Zlatého selátka svoláváte nejen ženy k oslavě jejich mezinárodního dne, postaru MDŽ. Kdo se ve středu večer postará o vtipy, a kdo o písničky?
Hlavní slovo si vezme Pitkin, mistr vtipu. A písně zazní od tradičních umělců, kteří mne poslední dobou mými večery v Selátku provázejí. Napříkad Bohuš Matuš a Magda Malá. Ode mne ženy obdrží kytičku.

Jan Murárik

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí