Jakub Suchánek: U Rytířů i u Motoru bych se zaměřil na slabé stránky gólmanů

Hokejový chlebíček jídal jak v Motoru České Budějovice, tak nedávno také na Kladně u Rytířů. Obránce Jakub Suchánek v současné době trénuje mládež v Táboře a oba extraligové kluby sleduje na dálku. Pro Vaše Kladno zhodnotil síly týmů před pátečním „zápasem roku“. Motor i Rytíři musejí vyhrát, aby se vyhnuli baráži. Zápas se hraje v Českých Budějovicích.

Rytíře na jihu Čech čeká jisto jistě bouřlivá atmosféra vyprodaného hlediště. Může takový tlak být domácímu týmu na škodu?
Záleží na jednotlivých hráčích, jak to kdo vnímá, jak si tu atmosféru připustí. Já to měl rád.

Co byste poradil jako hráč Motoru v kabině na Kladno a naopak?
V obou týmech to samé. Soustředit se na slabé stránky gólmanů. Záleží samozřejmě v den utkání pro koho z nich se trenéři rozhodnou. Mně osobně překvapila výbornou formou dvojka v Motoru i u Rytířů. Apeloval bych celkově na maximální obezřetnost, obětavost, bojovnost.

Bude to v pátek také o souboji legend Novotného proti Jágrovi?
Do téhle roviny bych ten zápas nestavěl. Ale je fakt, že oba mají skvělou formu. Jiřinovi Novotnýmu je o dvanáct let míň než Jardovi, ale i tak je obdivuhodné, co na ledě předvádějí. U Jardy smekám o to víc. U něj tomu po hokejové i přírodní stránce nerozumím, na ty jeho kanadské body nemám odpověď (říká s respektem). Je to neskutečný. Paradoxně se ale může stát, že do výsledku utkání promluví formace, které se doteď moc bodově neprojevily. Někdo se může ustřelit a bude hotovo…

Buď Motor nebo Rytíři si zahrají baráž s vítězem play off první ligy. Myslíte si, že může první liga vyřadit tým z extraligy?
Podle mého názoru může v baráži prvoligový mančaft ten extraligový porazit, ale i kdyby došlo na rozhodující sedmý zápas, tak by měl extraligový tým zvítězit.

Tipněte si, na koho po téhle neděli, kdy základní část extraligy končí, zbude takzvaný Černý Petr?
Nefandím nikomu z nich víc než druhému. Posuzuji oba týmy jen podle aktuální formy. Ta mi napovídá, že mírným favoritem na vítězství v pátek je Kladno, které se poté dokáže baráži vyhnout.

Jan Murárik
Foto: archiv Rytíři Kladno (Roman Mareš) a Motor České Budějovice


Počasí Kladno

Předpověď počasí